Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday July 6, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-29-2012, 05:32 PM   #1
scoobnlude
Scooby Newbie
 
Member#: 311116
Join Date: Feb 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Nebraska
Vehicle:
02 WRX
MBP

Default WRX choking and bucks like crazy

I have an 02 WRX that started having a problem earlier this week. It would run fine one minute, then as I'm driving it would suddenly feel very weird and sluggish. When I go up to stoplights and push in the clutch, the idle would drop really low and almost die. One time it did choke itself out and die, and didn't start back up til about 5 cranks later.

I was throwing the code P1086 for the TGV sensor circuit low. Thinking this might be the issue, I replaced the sensor. Last night I took it for a short drive, and the idle still dropped low at stoplights. It still felt sluggish, especially when I gave it about 3/4 throttle. Then it would be really jumpy/bucky.

If the TGV motor would be sticking closed, it would be throwing a different code, right? Any other ideas what could be causing this loss in power and hesitation?
scoobnlude is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2015, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.