Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday September 16, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Electrical & Lighting

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-18-2011, 12:52 PM   #1
leighton1245
Scooby Specialist
 
Member#: 210593
Join Date: May 2009
Chapter/Region: Tri-State
Location: Harrisburg, PA
Vehicle:
2002 WRX PSM
Epic tuned 300whp

Default Wiper help please (wont turn off)

Everytime I have turned my car on today my wipers turn on for a bit then eventually turn off, when the switch is in the off position. I have tried turning the switch on and off all it does is make it go faster doesnt shut off.
* Registered users of the site do not see these ads.
leighton1245 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 01:15 PM   #2
KIrbstermcgee
Scooby Newbie
 
Member#: 182273
Join Date: Jun 2008
Chapter/Region: TXIC
Location: TEXAS
Default

I'm at work right now so i dont have acces to a schematic. However i would be willing to bet you have an issue with the "park" function. You know when you turn you wipers off and they dont just turn off immediatly where they are on your windshield? It has to go another stroke then "park" in the off location. Bad ground maybe? Short to power? Check your connections for corrosion for any obvious issues. After that study the schematic, or have an expirenced tech look at it.
KIrbstermcgee is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 01:17 PM   #3
leighton1245
Scooby Specialist
 
Member#: 210593
Join Date: May 2009
Chapter/Region: Tri-State
Location: Harrisburg, PA
Vehicle:
2002 WRX PSM
Epic tuned 300whp

Default

Quote:
Originally Posted by KIrbstermcgee View Post
I'm at work right now so i dont have acces to a schematic. However i would be willing to bet you have an issue with the "park" function. You know when you turn you wipers off and they dont just turn off immediatly where they are on your windshield? It has to go another stroke then "park" in the off location. Bad ground maybe? Short to power? Check your connections for corrosion for any obvious issues. After that study the schematic, or have an expirenced tech look at it.
Thanks for the help I have a schematic now and im looking at it, there is icy rain coming down maybe corrosion on the connector.
leighton1245 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 01:27 PM   #4
KIrbstermcgee
Scooby Newbie
 
Member#: 182273
Join Date: Jun 2008
Chapter/Region: TXIC
Location: TEXAS
Default

Quote:
Originally Posted by leighton1245 View Post
Thanks for the help I have a schematic now and im looking at it, there is icy rain coming down maybe corrosion on the connector.
Your on the right path ::Thumbs Up::
KIrbstermcgee is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2011, 12:59 PM   #5
djerickd
Scooby Guru
 
Member#: 3782
Join Date: Jan 2001
Chapter/Region: South East
Location: Tampa B*tch!
Vehicle:
02 WRX WFC#040
Clean on 19's

Default

Aww man mine jsust started this... is it just the switch on the stalk?
djerickd is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2011, 01:03 PM   #6
leighton1245
Scooby Specialist
 
Member#: 210593
Join Date: May 2009
Chapter/Region: Tri-State
Location: Harrisburg, PA
Vehicle:
2002 WRX PSM
Epic tuned 300whp

Default

The switch from subie is $218 to replace that is what mine was.
leighton1245 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2011, 01:05 PM   #7
djerickd
Scooby Guru
 
Member#: 3782
Join Date: Jan 2001
Chapter/Region: South East
Location: Tampa B*tch!
Vehicle:
02 WRX WFC#040
Clean on 19's

Default

ouch! maybe I can clean it.. post the part number if you have got it!
djerickd is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2012, 07:14 PM   #8
ilikewrx10
Scooby Newbie
 
Member#: 188122
Join Date: Aug 2008
Chapter/Region: NWIC
Location: Clinton, WA
Vehicle:
1998 OBSTi
Green

Default Same problem

I have the same problem. When it's wet out my wipers turn on and won't turn off. Like the OP said if I mess with the switch on the steering column it just increases the speed of the wipers but won't turn them off. I got a new switch which didn't do anything, then I respliced and sealed the wires coming through the firewall to the connector for the wiper motor (I have a swapped 98 wagon) and that didn't help. I went out and got dielectric grease and sealed off the connector and that helped for about a week. Now they have turned back on again so I pulled every pin out of the connectors and cleaned everything out and resealed with the same grease and it didn't make any difference.

Anyone have any ideas? Is dielectric grease even the correct product to be using here?

Thanks
ilikewrx10 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 08:57 AM   #9
sackytar
Scooby Guru
 
Member#: 149262
Join Date: May 2007
Chapter/Region: MWSOC
Location: Grand Rapids MI
Vehicle:
03WR Rally/XTDD/98SJ
PrimerGrey

Default

Had same thing happen last night relay?
sackytar is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 09:26 PM   #10
stlnation
Scooby Newbie
 
Member#: 321805
Join Date: May 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: St. Louis
Vehicle:
2002 Jdm v9 STI
Blue

Default

i have a similiar problem. my wipers stay on in the off position and on in the off position.
stlnation is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP!! key wont turn in ignition wrx600rr Electrical & Lighting 4 10-22-2008 06:34 AM
wierd problem (lights wont turn off) mrpeabody3119 Factory 2.0L Turbo Powertrain 11 06-14-2005 07:46 AM
boost gauge light wont turn off, please help! jmanny152 Electrical & Lighting 4 02-20-2005 10:39 PM
HELP!!!! Car wont turn off! wrxsc Factory 2.0L Turbo Powertrain 25 07-06-2004 07:31 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.