Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday September 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Click here to visit TireRack
Brakes & Suspension Forum sponsored by The Tire Rack

Losing traction? Need new tires?
Click here to visit the NASIOC Upgrade Garage...
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Brakes, Steering & Suspension

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-02-2012, 03:56 PM   #1
iDrove
Scooby Newbie
 
Member#: 183992
Join Date: Jul 2008
Chapter/Region: BAIC
Location: San Angelo, Tx
Vehicle:
'08 WRX Hatch
WRB 18G-XT'd

Default Replaced Rotors/pads on 08 WRX, now issues: poss ABS?

I can't find anything on here super similar to my issue, so I'll ask.
Just changed the oil, replaced teh battery, and did rotors and pads on my 08 WRX. To do the pads, I opened the brake bleeder on the rotor and used a c-clamp and old brake pad to compress the pistons and get them on. Some fluid came out, seemed normal. Did everything according to what I read here and read on the box.
I went to bed the pads or whatever, and when I'd brake moderately as noted on the HAWK box, the traction control light would come on. Then on the third time, the car shut off. Battery light, just the usual lights when it goes off. Was super subtle, did even notice, it just slowly died. So I bedded the pads, this happened about 4 times. Took it home, reset the ECU.
I took it around the block, hit the brakes hard from 35mph, right before I stopped the traction control light flashed on. Didn't seem like an issue. THen right as I went to pull in my driveway, steering wheel was turned 90 degrees, I was on the brakes lightly and the clutch was in, and the car died. Just a strange issue.
Did I mess up the ABS somehow and it's causeing the car to die? It's not bogging down, it's happening with the clutch fully depressed.

I'm stumped, and there are no local Subaru dealers. I'd rather take care of it myself if possible. I'm in the middle of nowhere, TX right now and they look at foreign cars like they are spaceships. Any advise would be much appreciated.
iDrove is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.