Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday July 29, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-03-2012, 01:54 AM   #1
thehanz123
Scooby Newbie
 
Member#: 318418
Join Date: Apr 2012
Chapter/Region: SCIC
Location: Inland Empire, CA
Vehicle:
2002 WRX
rally blue

Default Smoke Coming from Turbo, low Boost - 02 Wrx

I have been having this smoke come from my turbo, it doesnt always smoke, only from time to time. Im always smelling a burning smell though, not like a clutch burning and it doesnt seem to smell like burnt radiatot flyid either. I cant find a leak and i have 6.5 lbs of boost max (i put the restrictor pill in already).
My car is completly stock except for front and rear strut bars, sti exhaust, and clutch masters stage. 3 clutch + lightweight flywheel( brand new installed perfectly)
I also think i have less power, i dont know forsyre though. I just got 2 valves rebuilt, many hoses and sensors replaced, stage 3 clutch, oil change, a factory clutch master cylinder, and some others, cant remember..
Can someone tell me where to start on fixing this problem? Do i have a bad turbo? Should i replace parts around the turbo? Could this be bad for my engine?

Sorry the post is long, im just really concerned due to the amount of $$ i put getting her back to great running condition.
thehanz123 is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.