Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday December 26, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Click here to visit TireRack
Brakes & Suspension Forum sponsored by The Tire Rack

Losing traction? Need new tires?
Click here to visit the NASIOC Upgrade Garage...
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Brakes, Steering & Suspension

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-09-2012, 01:12 PM   #1
intense98rt
Scooby Newbie
 
Member#: 309124
Join Date: Feb 2012
Chapter/Region: South East
Location: Charlotte, nc
Vehicle:
12 wrx

Default Bad brake wear

I have a '12 wrx hatch. After I got the car the brakes never felt as good as the brakes on my '06 GLI or '98 neon. I assumed the added weight plus junk stock pads was the reason. Well, I went to a PDE track day yesterday. They had 20 minute sessions with 40 minute cool down. About 15 minutes in each session I had significant fade. The peddle went just about to the floor. I took it as the DOT3 fluid couldn't handle the heat. After my 4th session, I pulled off the track and my brakes were making a loud grinding noise both on and off the brakes. I didn't think the pads could be worn completely with only 13,000 miles on the car. Most of it easy on the brakes except for this one track day. On my way home, the brake light came on. I pulled the brakes apart today.
Here's what I found.



Why do you think there is uneven wear?
intense98rt is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.