Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday September 15, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.5L Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-09-2012, 02:59 PM   #1
dsm_luck
Scooby Newbie
 
Member#: 322645
Join Date: Jun 2012
Vehicle:
2012 WRX

Default Fueling issues with 2012 WRX on E85

Hi,

I have a 2012 WRX that I have some fueling issues with. Car is on E85. Mods are as follows.

- Kinugawa td05 20g
- Walbro 255
- FIC 900cc injectors
- Catless DP
- knock-off tmic
- TP street tune

One day the car started showing 10% to 25% fuel trims on cruise. Current map has been on the car for almost 10k miles. Took it to a local shop and they checked fuel pressure and did a smoke test. Found out I was losing the drivers side endtank on my IC. I needed a replacement and bought an E-bay special due to Christmas coming up. Yes I know the horror stories but I could not drop $800 on a brand name one a month before Christmas. Install went smooth but when I reset ECU the issues came back. Here is what I am seeing from logging.

- very positive fuel trims at cruise that sometimes swing back negative
- popping p2097 code post cat too rich
- WOT A/F is pig rich. I have no idea how rich because its pegging the stock O2 at 11.02.
- above 5800 rpms the A/F swings lean, very lean. Thank god for E85. No knock.
- Getting misfire codes on start-up sometimes. The a/f is pegged as rich as it can go and you can smell the ethanol. It feels like so much fuel is being pushed its preventing proper combustion. No suprise on a 20 degree day here it started fine on one crank. Normal day or hot cranking it just feels like its flooding the engine.
- I believe from the fuel pressure test that I was looking at 35psi idle and 57psi with the vacuum line to the FPR unplugged.

So my question is what are the likely culprits? Does this ring a bell for any of you. I really don't understand the fuel trims going lean at cruise then pig rich under boost before going scary lean. Car drives like normal minus start ups. Idles fine. Similar Maf g/s as before. No knock. Any advice would be greatly appreciated. Thank you.

Log below is from WOT pull.

dsm_luck is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.