Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday October 1, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Open Source Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2012, 11:05 AM   #1
bottles
Scooby Newbie
 
Member#: 311522
Join Date: Feb 2012
Chapter/Region: South East
Location: The Jungle
Vehicle:
2012 WRX
Icy Silver Metallic

Default Datalogging Problems

I have a 2012 WRX stage 1, I went to do a datalog on my vehicle and its a no go.My car has been tuned since about 800 miles, I was doing a datalog on it, before I went to stage 2 to be familiar with the setup. I have used other tuning software such as Hondata, but this is my first Suby and my first OTS tuning. I recently updated the Romraider software, but even before that it didnt work. I try and connect to the ECU it doesnt connect, or even attempt to. In my parameter screen its blank, before I updated it it at least gave me parameters. It flashes a tune just fine, just want connect to the ECU for a datalog or show parameters. The ECU editor software allows me to edit, but its counterpart seems to not like my car. Any suggestion would be great. Thank You in advance.
* Registered users of the site do not see these ads.
bottles is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 03:13 PM   #2
quazimoto
Scooby Guru
 
Member#: 70395
Join Date: Sep 2004
Chapter/Region: MAIC
Location: Da-boonies,Va
Default

Read the Romraider FAQ's...............99% of the time it is user error from not reading the FAQ's/instructions.
quazimoto is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 03:16 PM   #3
freddy121389
Scooby Specialist
 
Member#: 294644
Join Date: Sep 2011
Chapter/Region: MAIC
Location: Washington DC
Vehicle:
2011 WRX Agile Auto
DGM 301whp 335wtq

Default

you need the ecu definitions for the logger, check out rom raiders website and get those updated. Also are you running it on a laptop with vista? I had problems with logging and flashing with vista so I upgraded to windows 7 and no more problems
freddy121389 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 03:44 PM   #4
bottles
Scooby Newbie
 
Member#: 311522
Join Date: Feb 2012
Chapter/Region: South East
Location: The Jungle
Vehicle:
2012 WRX
Icy Silver Metallic

Default

Quote:
Originally Posted by quazimoto View Post
Read the Romraider FAQ's...............99% of the time it is user error from not reading the FAQ's/instructions.
Some questions are not posted on there yet especially for Windows 8. I did research before posting and could'nt find anything helpful.

Quote:
Originally Posted by freddy121389 View Post
you need the ecu definitions for the logger, check out rom raiders website and get those updated. Also are you running it on a laptop with vista? I had problems with logging and flashing with vista so I upgraded to windows 7 and no more problems
Thank you, it was being run on windows 7 when I first started, but now I have Windows 8. I do have the out of date Logger the v95, so I just dowloaded v100 hopefullly it plays well with Windows 8.
bottles is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 03:53 PM   #5
freddy121389
Scooby Specialist
 
Member#: 294644
Join Date: Sep 2011
Chapter/Region: MAIC
Location: Washington DC
Vehicle:
2011 WRX Agile Auto
DGM 301whp 335wtq

Default

What kind of tune are you running? a Protune or E tune or did you tune it yourself?
freddy121389 is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 09:49 AM   #6
bottles
Scooby Newbie
 
Member#: 311522
Join Date: Feb 2012
Chapter/Region: South East
Location: The Jungle
Vehicle:
2012 WRX
Icy Silver Metallic

Default

Quote:
Originally Posted by freddy121389 View Post
What kind of tune are you running? a Protune or E tune or did you tune it yourself?
Well Im running a stage 1 Torqued Performance tune, I however did get everything to load and datalog properly. Stage 2 is next to come.
bottles is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.