Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday August 1, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.5L Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-24-2012, 08:51 PM   #1
mattyk04
Scooby Specialist
 
Member#: 104256
Join Date: Jan 2006
Chapter/Region: MAIC
Location: Chesapeake
Vehicle:
2005 STI
OBP

Default Smell and slight smoking coming from motor

Just picked up an 05 Sti last week, car came with a tbe, intake and a tune from agile. Supposedly the car put down 312 whp. I however don't think the math is adding up since peak boost is 1 notch below 1 bar. (Compression check was done 130 on all 4.) The car was the dealership owners personal car and did outstanding during the 3 hour drive home. However I noticed a weird almost burning smell when I got home, saw no fluids on the ground or anything leaking. A couple of days go by and the smell is still strong only after turning off the car. Well two days ago I see slight puffs of smoke coming from the hoodscoop and can suddenly smell coolant. I notice the piping going into the turbo is oily and see a little bit of smoke coming from behind the turbo. I am assuming I more then likely need to replace a few seals/gaskets. Any other thoughts? Should I replace with OEM parts or is aftermarket the way to go.

The car will be going to a shop on Thursday to be completely checked.

Thanks

UPDATE:
It was a torn front CV boot flinging grease onto the downpipe!

Last edited by mattyk04; 12-27-2012 at 03:52 PM.
mattyk04 is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.