Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday April 19, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.5L Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-09-2013, 05:28 PM   #1
xabre1200
Scooby Specialist
 
Member#: 259591
Join Date: Oct 2010
Location: San Francisco, California
Vehicle:
2011 WRX sedan
WR Blue

Default Hearing a squealing noise from my 2011 WRX when I lug the engine...

Hey I'm wondering if anyone knows what this is. I recently had my clutch and throw out bearing replaced under warranty on my 2011 WRX. It's been about 3 months and I've started to notice that in the morning when I start up my car and engage reverse I hear this slight squealing noise coming from my engine bay. I thought it was maybe a loose belt or something but then I noticed that I found I could replicate the noise when I slipped the clutch from a standstill in 2nd gear.

I'll try to take a video of this but could my throw out bearing be going bad again? The first time it was going bad I was hearing a squeak everytime I pressed in the clutch pedal.
* Registered users of the site do not see these ads.
xabre1200 is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2013, 10:56 PM   #2
Thannigan
Scooby Newbie
 
Member#: 344114
Join Date: Jan 2013
Chapter/Region: South East
Location: South FL
Vehicle:
2012 WRX Hatch
White

Default

I' ve had the same problem with my 2012...My throw out bearing went and under warranty, the dealership installed a new clutch kit. Now I get a squealing noise when boosting, apparently its a common issue coming from a hose that leads from the throttle body to the inter cooler. Your problem on the other hand could still be the throw out bearing on the cold start. Thats what mine did. This being my first Suby, I'm starting to loose interest with all these problems.
Thannigan is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2013, 08:56 AM   #3
Leafy
Scooby Specialist
 
Member#: 330625
Join Date: Aug 2012
Chapter/Region: NESIC
Location: MA
Vehicle:
2006 WRX
WRB

Default

Easy fix, dont lug the car. Lugging is bad for it anyways.
Leafy is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2013, 12:17 PM   #4
kellygnsd
Scooby Guru
 
Member#: 32669
Join Date: Feb 2003
Chapter/Region: SCIC
Location: Rancho C
Vehicle:
2007 2.34LR, EFR7670
LINK G4 hybrid STi

Default

Quote:
Originally Posted by Leafy View Post
Easy fix, dont lug the car. Lugging is bad for it anyways.
Yes34!
kellygnsd is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.