Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday July 23, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Car Audio, Video & Security

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-04-2013, 10:47 AM   #1
dangsy
Scooby Newbie
 
Member#: 318906
Join Date: May 2012
Location: Harrisburg, PA
Vehicle:
2012 SWP WRX Premium

Default Anyone have the Sony xav-701hd?

Looking for some thoughts on the xav-701hd. Anyone have any experience in our cars?
* Registered users of the site do not see these ads.
dangsy is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 10:51 PM   #2
ryager
Scooby Newbie
 
Member#: 342391
Join Date: Jan 2013
Location: Kenosha Wi
Vehicle:
2008 WRX
Silver

Default Not exact model

I did not have that exact model, but the Sony XAV-60 which is a downgrade to that one is an amazing stereo and you can do a lot with it. That one will only be that much better. Never gave me any problems and install was a breeze, touchscreen and buttons always worked and had to reset it only a handful of times.
ryager is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2013, 10:29 AM   #3
blessthekellen
Scooby Specialist
 
Member#: 273859
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: W. Canada
Location: Alberta.
Vehicle:
MY98
WRX

Default

Reset a hand full of times and you say its great?
Stay away from Sony. Slow interface. Crap quality. I've never had to reset my alpine inaw910.
blessthekellen is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2013, 11:05 PM   #4
emjp4
Scooby Newbie
 
Member#: 290926
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: South East
Location: Coral Springs, FL
Vehicle:
2005 WRX
OBP

Default

Never ever buy Sony in the car audio department. . They make some of the worst quality items I've seen.
emjp4 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2013, 12:41 AM   #5
jtoast
Scooby Newbie
 
Member#: 345126
Join Date: Jan 2013
Default

Quote:
Originally Posted by dangsy View Post
Looking for some thoughts on the xav-701hd. Anyone have any experience in our cars?
Just surfing by and saw your thread. While I don't own an Impreza, I do have an XAV-701HD in my Wrangler. I hate the thing. Nothing on its own makes it terrible but the combination of all the little things add up to a huge amount of user frustration.

Good:
Sound quality is excellent.

Several different built in animated backgrounds

Several sources available (Pandora/Bluetooth/usb/XM/etc)

Bluetooth is excellent on my Galaxy SIII but has issue..see below.

Mirrorlink if all you want is calls/nav.

Bad:
Mirrorlink implementation is weak.
This is Samsungs fault but since Mirrorlink is an advertised feature, I thought I would mention it. The US drivelink application was release last week and the only things that actually mirror are music on your phone (no Pandora/mog/etc), calls/texts, and nav. If you try to create a shortcut to mirror other apps, it works offline but the apps disappear when connected. Sony support says "working as intended."

Head unit seems buggy as hell and no firmware update in sight Examples:
About half the time I start my car, I have no sound from the head unit. It comes back if I change sources (FM to XM or vice versa for example). Also volume buttons seem to quit working at random. They will come back on usually after driving a bit. Until they do I have to either use the remote or reset the head unit. Yes, I've checked the wiring. This seems to be a common problem with both the xav-701HD and the 601.

User interface is very poorly thought out. Examples:

No mute button

Sometimes there is no "return to previous screen button" which forces you to press "Home" and start over.

No ability to rearrange or hide source buttons...for example to hide XM if you are not a subscriber.

Screen is not removable

Bluetooth loses info after shutdown. This means every time I connect it re-downloads my contacts.
If two paired phones are in the vehicle at startup, its a crapshoot which it will choose to pair with. Sometimes it does neither and I have to force the connection manually.
Sometimes it will choose to read an incoming text message and other times it doesn't. Haven't figured out why yet.

Radio reception blows. Even with an upgraded aftermarket antenna I don't get half the stations I did with my stock unit.



All in all, I really regret buying this unit. If I had it to do over again I would probably go with something like the Kenwood DDX-719 and saved myself a couple hundred bucks and much frustration.
jtoast is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2013, 07:58 PM   #6
sabrelli
Scooby Newbie
 
Member#: 342470
Join Date: Jan 2013
Location: Australia
Vehicle:
2013 WRX
SWP

Default

Thought ill add my 2c as I just installed same model in my 2013 WRX this week.

Was looking at a pioneer but picked up this unit for only $400.(from Australia)

Install was a cinch - bought David Carter SVXdc harness and AXXESS SWC along with JDM Bezel.

I have a Sony Xperia Z phone and mirrorlink works perfectly, no lag simply does what its meant to do.

My radio reception is on par with Stock.

Steering wheel controls work for the time being except phone buttons. But that’s a common issue and I just need to program manually. Push to talks gets assigned Mute/ATT which I don’t really mind.

I was also able to bypass the parking brake by simply connecting it to the ground wires within the harnesses

Sound quality is pretty good compared to stock but that’s expected with any head unit upgrade.

All in all, im pretty happy so far.
sabrelli is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.