Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday February 28, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-24-2013, 08:56 PM   #1
xXRaMpAgEXx
Scooby Specialist
 
Member#: 279825
Join Date: Apr 2011
Chapter/Region: Tri-State
Location: Linden, NJ
Vehicle:
2004 Impreza WRX
PSM

Default 04 wrx vf39 6k rpm sputter

Ok so car is 04 wrx with 72k miles well maintained, just did spark plugs recently.
Mod list
Vf39 low miles
565cc sti pinks
Catless turbo back exhaust & uppipe
Cobb intake
Turbo inlet
Process west tmic
Cobb vf39 base map

After turbo swap it ran an pulled fine. Recently it started sputtering at 6k rpm. If its in neutral it won't do it but if it is in gear it will. Car has 4eat.
* Registered users of the site do not see these ads.
xXRaMpAgEXx is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 10:43 PM   #2
quickshot
Scooby Newbie
 
Member#: 160846
Join Date: Oct 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: NJ
Vehicle:
2002 WRX Wagon Stg 2
Aspen White

Default

Bump-o-mundo
quickshot is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 10:47 PM   #3
Dakota D
Scooby Specialist
 
Member#: 293894
Join Date: Sep 2011
Chapter/Region: NWIC
Location: Billings,Mt
Vehicle:
2004 Subaru wrx
silver

Default

did you gap your plugs?have you ever replaced your fuel filter?,how do the datalogs look?
Dakota D is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 11:04 PM   #4
xXRaMpAgEXx
Scooby Specialist
 
Member#: 279825
Join Date: Apr 2011
Chapter/Region: Tri-State
Location: Linden, NJ
Vehicle:
2004 Impreza WRX
PSM

Default

Quote:
Originally Posted by Dakota D View Post
did you gap your plugs?have you ever replaced your fuel filter?,how do the datalogs look?
My friend did the spark plugs a few weeks ago. Don't know if he gapped them. And fuel filter is a good question. Haven't data logged, what should I be looking for?
xXRaMpAgEXx is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 11:16 PM   #5
Smurftastic
Scooby Specialist
 
Member#: 243697
Join Date: Apr 2010
Chapter/Region: MAIC
Location: Virginia
Vehicle:
02 | BLOD Founding
Member | TopScoob 031

Default

When was the last time you changed your coil packs? This is a common culprit of this issue.
Smurftastic is online now   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 02:42 AM   #6
xXRaMpAgEXx
Scooby Specialist
 
Member#: 279825
Join Date: Apr 2011
Chapter/Region: Tri-State
Location: Linden, NJ
Vehicle:
2004 Impreza WRX
PSM

Default

Quote:
Originally Posted by Smurftastic View Post
When was the last time you changed your coil packs? This is a common culprit of this issue.
I have never changed the coil packs.
xXRaMpAgEXx is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 05:57 PM   #7
michael_wrx
Scooby Newbie
 
Member#: 130041
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: NWIC
Vehicle:
2004 WRX
Java Black

Default

Collapsing turbo inlet?
michael_wrx is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 10:07 PM   #8
xXRaMpAgEXx
Scooby Specialist
 
Member#: 279825
Join Date: Apr 2011
Chapter/Region: Tri-State
Location: Linden, NJ
Vehicle:
2004 Impreza WRX
PSM

Default

Quote:
Originally Posted by michael_wrx View Post
Collapsing turbo inlet?
Wouldn't that have always been an issue?
xXRaMpAgEXx is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2013, 03:32 AM   #9
axleon2
Scooby Guru
 
Member#: 154117
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: Midvale, Utah
Vehicle:
2004 WRX
JBP

Default

A friend of mine had the same issue with the same mods, replaced the coil packs and it solved the issue...
axleon2 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2013, 06:39 AM   #10
tobyjr
Scooby Newbie
 
Member#: 275084
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: International
Location: Barbados
Vehicle:
1996 Impreza WRX
Blue

Default

Sounds like plugs or coil packs. Have those checked first then go from there.
tobyjr is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.