Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday August 28, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Newbies & FAQs

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-18-2013, 03:56 PM   #101
Bryan82
Scooby Newbie
 
Member#: 346731
Join Date: Feb 2013
Location: Virginia Beach
Vehicle:
2004 WRX Wagon
White

Default

Quote:
Originally Posted by VinceCarter View Post
That was uncalled for.
I second that! Totally uncalled for.
* Registered users of the site do not see these ads.
Bryan82 is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2013, 07:35 PM   #102
Evo-killr
Scooby Specialist
 
Member#: 252905
Join Date: Jul 2010
Chapter/Region: MAIC
Location: Woodbridge Va
Vehicle:
2002 Fully Built Wrx
gon rotated psm

Default

I have white smoke.. and its deff oil, not coolant. so white smoke does not mean its coolant all the time. oil is puddled up a little in my exhaust tip. and burned oil to where it doesnt read on the dip stick anymore. its a built motor and Im pist turbo? havent checked it yet? rings haven't seat yet?

should I buy non degergent 40 weight and zinc additive and compression test it?
Evo-killr is online now   Reply With Quote
Old 10-16-2013, 08:49 PM   #103
2slofouru
NASIOC Supporter
 
Member#: 90539
Join Date: Jul 2005
Chapter/Region: South East
Location: somewhere east of CA
Vehicle:
95 L with ej257k
powa, Raven R6

Default

I have a white (yes, white) oil (yes, oil smell) puff out of the exhaust every start after a few hours parked, don't notice any smoke while driving. I have forged pistons in my build and am also running the 11mm pump which is too much pressure at cold start. It is possible oil is passing through the turbo exhaust side seal (zero oil in intake tract anywhere) or a valve seal popped off with the dual valve springs (new oem seals, new supertech springs). It could also be ring break in with forged pistons, but I wouldn't expect it to do it at startup.

The oil level was a little high but it has dropped to just below the full mark over the past weeks so if that was the cause the mileage should burn any excess off very soon. I'm leaning more towards a turbo seal or valve stem seal leak though. Don't want to deal with either because the turbo rebuild will be expensive (vf22) and if the supertech springs are rubbing the valve seals off I will need to replace all valve seals with the supposedly smaller supertech seals (supertech told me the oems would work fine) or take the dual spring setup out and find another spring solution. :/

My 10mm pump will be here soon, I will update after replacing it. At least oil pressure levels will be back to normal after that. I'm running conventional 5w30 during the "break in" period and plan on going to synthetic after.

Update:
-oil level still good and still some smoke at startup, shouldn't still be doing it if its from overfilling
-still the same after a few days of normal oil level, most likely valve seals or turbo seal. I have a 10mm oil pump in the mail and will update after installing it but doubt it will help.

Last edited by 2slofouru; 10-18-2013 at 10:06 PM.
2slofouru is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.