Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday July 10, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > UTEC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-29-2007, 10:38 PM   #1
wrxdragger
Scooby Newbie
 
Member#: 73052
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: Oceanside,CA
Vehicle:
2002 WRX Hybrid
CandyBluEcutek,GT30,?whp

Default Utec able to remove cel due to tgv deletes??

I will be doing tgv deletes either with leaving the rod or with out if the car would run good. Does it have to be tuned or change anything in the map? Also installing modding sti pink injectors to 650-750cc. Doing them at www.witchhunter.com.
* Registered users of the site do not see these ads.
wrxdragger is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2013, 02:03 PM   #2
emsmap
Scooby Guru
 
Member#: 159334
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: MAIC
Location: Martinsburg, WV
Vehicle:
02 WRX, 99RS, 96L
AP3,PPG,FMIC, Big turbo

Default

Alrite instead of making a new thread, Ill add to this one.

I am running a UTEC and just did my TGV delete. I gutted everything and sealed up the hole. I am wondering what I can do when I start the car when the CEL's show up? I will be getting it tuned, however not for a month or 2 since Jermaine at TurboXS is a busy man! LOL. I have researched this problem through different forums and it comes down to I will be getting 12 CEL's and my car will go into limp mode. My question is, will it hurt my motor to drive around in limp mode? I have 1000cc injectors, PTE 5031 turbo, EWG, catless, FMIC etc... So not sure if going into limp mode will do any damage.

Thanks in advance for the advice
emsmap is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2013, 03:43 PM   #3
Rodwrx23
Scooby Specialist
 
Member#: 170948
Join Date: Feb 2008
Chapter/Region: South East
Location: Pembroke Pines, FL
Default

The only way to disable the specific TGV delete related codes (iirc its 1080-1092) is through romraider/ecuflash. All you can really do with the UTEC is disable the CEL light from illuminating on your dash which I don't recommend unless you're going to scan your car daily. I wouldn't drive the car in limp mode unless your going to baby it. You won't be able to run full boost anyway assuming you're controlling it through the ecu/Utec anyway but they run pig rich at WOT and I don't recommend that.
Rodwrx23 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
utec, 02 wrx ecu and top feed tgv deletes skate enjoi Engine/Power/Exhaust 16 11-07-2008 03:55 PM
First CEL due to 3/16 Mod sonicwrx03 Factory 2.0L Turbo Powertrain 13 01-31-2005 08:21 PM
CEL due to running lean due to cat back or removed silencer?? wrx_snobordr Factory 2.0L Turbo Powertrain 14 12-03-2004 11:22 PM
CEL due to system? NateDogg Car Audio, Video & Security 0 09-08-2002 04:26 AM
CEL due to engine sensor falling off = very hot turbo Snowphun Factory 2.0L Turbo Powertrain 5 06-21-2002 05:57 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.