Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday December 25, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 03-31-2013, 12:34 PM   #1
JackWasHere
Scooby Newbie
 
Member#: 346854
Join Date: Feb 2013
Location: Clayton, Ca
Vehicle:
2005 WRX
World Rally Blue

Default New short block, stock tune running weird

Hey all,


I'd like to begin and say, yes, I've looked at the stickies, and I've done about an hours worth if research on this topic and learned a few things.

Here's my situation. I just purchased a 2005 wrx wagon with a knocking rod. Got the short block replaced, and received the car back last night. The car has a few mods on it right now (I have a few more parts going on after smog) like a Perrin turbo inlet, Apexi cat back, and a set of headers and up pipe from a hawk eye.

When I picked up the car last night, my tech told me that when he was breaking in the engine, the power would sort of flat line after around 4500rpm in second, third, and fourth gear. Although first gear pulled all the way to red line. He tested for a boost leak and all is well there, and he explained he thinks it's the tune on the car. (Currently on a stock tune for smog) I have a Cobb AP V1 at my house, and he suggested I data log some driving, and then send him the log.

Just wondering what you guys think about this. I've read on here of a few cases where mods on a stock tune could actually yield some power loss because the ECU gets all catty whompus. I'd really appreciate any input you have on this!
JackWasHere is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.