Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday February 13, 2016
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-01-2013, 03:31 AM   #1
jacob80
Scooby Newbie
 
Member#: 162639
Join Date: Oct 2007
Location: Nebraska
Default EJ207 Refusing to Run

Hey guys,

Here is my setup:

Stock 2002 WRX wiring harness
Version 8 EJ207
JDM Version 8 ECU
6 Speed Transmission
IA Performance AVCS Harness
Version 8 ECU (Romraider, ECU flashed base map @ 91 octane)

Just swapped in my EJ207 this weekend and am having trouble getting it to run. I first went ahead and confirmed spark and fuel by pulling a plug and laying it on the motor while I cranked it. While/after cranking, strong fumes of fuel are present and I can see the spark on the plug. I then checked compression just to be sure and I'm, in fact, seeing 120 PSI.

The one thing I wasn't able to check that I'd like to is the ignition timing, which I think is the problem, but I'm not quite sure how to do this. I thinking it's 180 degrees out? I was able to successfully write the map to the ECU using my tactrix cable, so that doesn't seem to be the issue. I would expect some kind of sign of ignition like a pop, or backfire or cough if the timing was even remotely close, but I'm not.

Any ideas? I'm at a loss. I'm SO close, it must be something simple.

Thanks for your help guys!

Last edited by jacob80; 04-01-2013 at 04:23 AM.
jacob80 is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 12:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2016 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2016, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.