Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday September 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Vancouver Impreza Club
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Chapters > Vancouver Impreza Club Forum -- VIC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-04-2013, 03:16 AM   #1
Ctogo
Scooby Newbie
 
Member#: 338399
Join Date: Nov 2012
Chapter/Region: VIC
Location: Coquitlam
Vehicle:
2002 Impreza WRX
WRB

Default So this happened today =s

http://www.youtube.com/watch?v=CnWa8...ature=youtu.be

As i was accelerating, my throttle all of a sudden cut off for about 3 seconds and kicked back in?

Happened this afternoon and hasn't happened again.. not really sure what's going on. fuel pump? Injectors? I need a proper tune? Maybe fuel cut off because of a boost spike? I have no idea.


Currently have

Catless Turboback
Catless Uppipe
Cobb OTS stage 2 HWG map
* Registered users of the site do not see these ads.
Ctogo is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2013, 12:44 PM   #2
Cranker625
Scooby Newbie
 
Member#: 327676
Join Date: Jul 2012
Chapter/Region: VIC
Location: Slurry + Ditchmond
Vehicle:
2002 Stg 2 WRX Sedan
PSM "sold"

Default

when it cut off, was your CEL flashing?
If not, is your CEL lightbulb even working?
Cranker625 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2013, 12:57 PM   #3
danny_d19
Scooby Specialist
 
Member#: 180748
Join Date: May 2008
Chapter/Region: VIC
Location: BC
Vehicle:
2005 STi
CGM

Default

that's really strange
danny_d19 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2013, 01:22 PM   #4
ShiftGear
Scooby Specialist
 
Member#: 130493
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: VIC
Location: Surrey, B.C.
Default

Fuel pump?
ShiftGear is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2013, 01:56 PM   #5
RE3Rotor
Scooby Specialist
 
Member#: 162465
Join Date: Oct 2007
Chapter/Region: VIC
Vehicle:
04 Forester XT
12 Outback 2.5i

Default

Boost cutoff. It happens to me when I accelerate too fast (especially on cold days). Being catless will do that to you. You should also look into porting the turbo, tune and maybe other stuff that I can't remember.
RE3Rotor is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2013, 02:01 PM   #6
tora
Scooby Guru
 
Member#: 5851
Join Date: Apr 2001
Chapter/Region: VIC
Location: Vancouver
Vehicle:
09 Forester XT
+ NA Miata

Default

port wastegate.
tora is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2013, 02:03 PM   #7
Ctogo
Scooby Newbie
 
Member#: 338399
Join Date: Nov 2012
Chapter/Region: VIC
Location: Coquitlam
Vehicle:
2002 Impreza WRX
WRB

Default

Quote:
Originally Posted by Cranker625 View Post
when it cut off, was your CEL flashing?
If not, is your CEL lightbulb even working?
No CEL. It is working
Ctogo is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2013, 02:05 PM   #8
RE3Rotor
Scooby Specialist
 
Member#: 162465
Join Date: Oct 2007
Chapter/Region: VIC
Vehicle:
04 Forester XT
12 Outback 2.5i

Default

Quote:
Originally Posted by tora View Post
port wastegate.
What he said.
RE3Rotor is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2013, 02:33 PM   #9
danny_d19
Scooby Specialist
 
Member#: 180748
Join Date: May 2008
Chapter/Region: VIC
Location: BC
Vehicle:
2005 STi
CGM

Default

it didn't sound like the car was anywhere near hitting boost cutoff in the video, sounded quiet
danny_d19 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2013, 07:56 PM   #10
alcoolaid
Scooby Guru
 
Member#: 134949
Join Date: Dec 2006
Chapter/Region: VIC
Location: Vancouver, BC
Vehicle:
'07 SWP STi
Instagram | arthurlam89

Default

Quote:
Originally Posted by danny_d19 View Post
it didn't sound like the car was anywhere near hitting boost cutoff in the video, sounded quiet
+1

Don't think it was anywhere near 20 pounds yet lol
alcoolaid is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2013, 11:50 PM   #11
RE3Rotor
Scooby Specialist
 
Member#: 162465
Join Date: Oct 2007
Chapter/Region: VIC
Vehicle:
04 Forester XT
12 Outback 2.5i

Default

I am sure my Foz is not pushing out that much boost either. But every once in a while I will step on it to get up to speed on Alex Fraser and I hit the cut off. Otherwise it is all normal.

Last edited by RE3Rotor; 04-05-2013 at 12:51 AM.
RE3Rotor is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 12:44 AM   #12
Drakar
Scooby Specialist
 
Member#: 68402
Join Date: Aug 2004
Chapter/Region: VIC
Location: Coquitlam, BC, Canada
Vehicle:
2009 Forester XT
Camellia Red Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by alcoolaid View Post
+1

Don't think it was anywhere near 20 pounds yet lol
didn't you read the 5mph full booost wot problem from a few years back

seriousness, you took a corner how low was your fuel? could have sloshed from the pickup and you had fuel starvation.

it happens, I killed my fuel pump on my 02 bugeye rounding a corner with almost no fuel and it sloshed starved and dead.
Drakar is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 01:28 AM   #13
Ctogo
Scooby Newbie
 
Member#: 338399
Join Date: Nov 2012
Chapter/Region: VIC
Location: Coquitlam
Vehicle:
2002 Impreza WRX
WRB

Default

Quote:
Originally Posted by Drakar View Post
didn't you read the 5mph full booost wot problem from a few years back

seriousness, you took a corner how low was your fuel? could have sloshed from the pickup and you had fuel starvation.

it happens, I killed my fuel pump on my 02 bugeye rounding a corner with almost no fuel and it sloshed starved and dead.
had about half tank yesterday. maybe this was a fluke.?
Ctogo is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 03:15 AM   #14
Drakar
Scooby Specialist
 
Member#: 68402
Join Date: Aug 2004
Chapter/Region: VIC
Location: Coquitlam, BC, Canada
Vehicle:
2009 Forester XT
Camellia Red Pearl

Default

Half tank is possible. Ask the autocross guys they can starve under 3/4 tank especially wrx's. Plus your gauge isnt super accurate and the 2nd half is the less then the 1st half.
Drakar is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 07:52 AM   #15
KIMUTAKU
Scooby Specialist
 
Member#: 19776
Join Date: Jun 2002
Chapter/Region: VIC
Location: Vancouver, Canada
Vehicle:
2012 GVF SWP
Ninja Lime Green

Default

Off topic.. What dash cam is that?.. Pretty clear video there..
KIMUTAKU is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 11:56 AM   #16
Ctogo
Scooby Newbie
 
Member#: 338399
Join Date: Nov 2012
Chapter/Region: VIC
Location: Coquitlam
Vehicle:
2002 Impreza WRX
WRB

Default

Quote:
Originally Posted by KIMUTAKU View Post
Off topic.. What dash cam is that?.. Pretty clear video there..
Blackvue 380
Ctogo is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 12:35 PM   #17
bikergreen
Scooby Specialist
 
Member#: 192157
Join Date: Oct 2008
Chapter/Region: VIC
Location: Vancouver
Vehicle:
04 STI Wagon
JBP

Default

I'm going to go fuel pump on this one - same thing started happening to a buddy of mine in his mini and he hooked a up a fuel pressure gauge and sure enough! Wait and see if it starts happening more frequently.
bikergreen is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 08:06 PM   #18
clsmooth
Scooby Specialist
 
Member#: 86394
Join Date: May 2005
Chapter/Region: VIC
Location: West Vancouver
Vehicle:
2000 RS Coupe
Blue Ridge Pearl

Default

Ah! Happens to me sometimes. I'll go around a corner and suddenly no power. The gas sloshes to one side of the tank and when fuel's low there's actually nothing under the pump for a moment and it pumps nothing (til you straighten out and gas sloshes back down).

More so on right turns then left it seems; must be the shape of the tank or the pump's installed slightly off-centre. Were you below 1/4 tank when that happened?
clsmooth is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 10:06 PM   #19
[YeS.SiR]
Scooby Specialist
 
Member#: 56602
Join Date: Mar 2004
Chapter/Region: VIC
Location: VANCOUVER
Vehicle:
2012 SWP STi

Default

Common fuel pump placement issue on 2002 WRX, but should only happen on right turns with 1/2 tank or less. If it cut off while going straight, that'd be another issue.
[YeS.SiR] is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 11:19 PM   #20
Ctogo
Scooby Newbie
 
Member#: 338399
Join Date: Nov 2012
Chapter/Region: VIC
Location: Coquitlam
Vehicle:
2002 Impreza WRX
WRB

Default

Quote:
Originally Posted by clsmooth View Post
Ah! Happens to me sometimes. I'll go around a corner and suddenly no power. The gas sloshes to one side of the tank and when fuel's low there's actually nothing under the pump for a moment and it pumps nothing (til you straighten out and gas sloshes back down).

More so on right turns then left it seems; must be the shape of the tank or the pump's installed slightly off-centre. Were you below 1/4 tank when that happened?
About 50%. So it is probably just the tank design.
Ctogo is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2013, 11:40 AM   #21
brute_4s
Scooby Newbie
 
Member#: 223755
Join Date: Sep 2009
Chapter/Region: VIC
Location: Surrey, BC, Canada
Vehicle:
2002 WRX
Black

Default

My o 02 bug eye has a fuel slosh problem once it's at half a tank. If I take a right turn at heavy boost it'll starve the fuel pump and nosedive for a couple seconds. Didn't watch the vid but I bet that's your problem.
brute_4s is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 12:53 AM   #22
adanacsman
Scooby Newbie
 
Member#: 305592
Join Date: Jan 2012
Chapter/Region: VIC
Location: Vancouver, BC
Vehicle:
2012 Impreza CVT
5-Door SWP

Default

do i get bonus points if i know where you were?
adanacsman is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 01:00 AM   #23
Azn-Jap STI
Scooby Specialist
 
Member#: 76796
Join Date: Dec 2004
Chapter/Region: VIC
Location: Van
Vehicle:
03 ImprezWRX -WRB-
-IMAGE BUG!- 600RR

Default

fuel pump. happened to me before.
Azn-Jap STI is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 01:24 AM   #24
Ctogo
Scooby Newbie
 
Member#: 338399
Join Date: Nov 2012
Chapter/Region: VIC
Location: Coquitlam
Vehicle:
2002 Impreza WRX
WRB

Default

Quote:
Originally Posted by adanacsman View Post
do i get bonus points if i know where you were?
Ha ya!
Ctogo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.