Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday August 21, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Open Source Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-07-2012, 10:45 PM   #1
The Fonaz686
Scooby Newbie
 
Member#: 151957
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: Colorado
Vehicle:
2008 Impreza
Obsidian black pearl

Default Yes i searched... a lot.

So i have a 2008 2.5i and i have some mod's on it, a lightweight crank pulley, a custom sold air intake, and a cat back exhaust, im not staying N/a for much longer but i need some help figuring out how to tune for these mod's and ill need some help later once the turbo block and parts are in. Yes i have really really searched for like month's for how to's or ways to tune it in with my tactrix 2.0, i understand what alot of the values and tables are for but not all of them or enough i guess, at the moment i have a CEL due to how close the MAF has been moved to the throttle plate is there anything i can do other than move the MAF? I have really really really searched and i am clueless at this point so any help would be awesome.
* Registered users of the site do not see these ads.
The Fonaz686 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 10:52 PM   #2
Psychoreo
Scooby Guru
 
Member#: 79643
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: NESIC
Location: New Britain
Vehicle:
2015 WRX STI
Terminal black pearl

Default

Psychoreo is online now   Reply With Quote
Old 04-14-2012, 08:27 PM   #3
The Fonaz686
Scooby Newbie
 
Member#: 151957
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: Colorado
Vehicle:
2008 Impreza
Obsidian black pearl

Default

Dang i forgot to update, p0171 code apparently im lean... >.>
i searched high and low for a hole or a leak, with smoke, and carb spray, No success, I have the snorkus in line in it's oem placement, and as for the MAF im thinking it's pulled up out of the flow too far ATM i had a solid piece of molded PVC (no not Homie Depots) with a velocity stack in itand it never threw a CEL but it was the same inside diameter, as is the current one as the stock intake, the main reason for all this aftermarket buggery is for a perrin high flow foam filter element( i off-road in the mountains often) which is awesome for fine particulate and high flow.

So basically I really have no idea where the lean code is being caused other than maybe the maf sensor being A) Dirty B)Out Of the flow C)something is Actually wrong with my fueling.

As it sits now i have 4 reflashes on the 32 bit? CAN-bus system, mod's in the inector size (wrx 560cc blues for E-85) the rev limiter 6250 rpm fuel cut, and i believe some random G/s mod's because at one point there was a problem with the Head's vent hose being off and i didn't know for a day.

I'm open to input and direction, I have done a fair bit of research on this and seem to be reading that the resonance is usually the problem, i might be picking up an AOS/catch can in order to eliminate the stock plastic in an attempt to gain more flow, but i really need help solving this first...
The Fonaz686 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2012, 06:07 PM   #4
BlazeRex
Scooby Specialist
 
Member#: 268354
Join Date: Dec 2010
Chapter/Region: NESIC
Location: Massachusetts
Vehicle:
02 WRX 05 LGT
Slow Automatics

Default

Looks like you haven't searched hard enough if you can't figure out why its running lean like that.

The answer is in the last link Psychoreo posted
BlazeRex is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2013, 11:54 AM   #5
The Fonaz686
Scooby Newbie
 
Member#: 151957
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: Colorado
Vehicle:
2008 Impreza
Obsidian black pearl

Default

Just fyi after some simple tightening and a basic tune the Cels are gone also I have added larger injectors (wrx blues) and removed most of the restrictive after cat exhaust. Butt dyno says more top end, much more :P
The Fonaz686 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ECU Reset - yes I searched SoLo OnE Newbies & FAQs 5 04-05-2002 01:33 PM
Best EGT location,yes I searched STiShawn Factory 2.0L Turbo Powertrain 11 07-02-2001 06:05 PM
SAFC Numbers needed, yes I searched STiShawn Normally Aspirated Powertrain 16 06-29-2001 08:15 PM
Sway bar, yes i searched. Soon2Bgreat Brakes, Steering & Suspension 2 01-09-2001 09:45 PM
A few newbie questions, yes I searched garface General Forum Archive 3 06-22-2000 02:32 AM


All times are GMT -4. The time now is 11:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.