Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday April 18, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-23-2013, 06:53 PM   #1
16gsuby
Scooby Newbie
 
Member#: 150696
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: South East
Location: Miami
Vehicle:
2005 WRX
white

Default very hard start

So I have a very hard start every time...so when the car turns off the pressure drops very fast in the gauge from 55psi to 0 in matter of seconds,i had a previous problem of the car lugging when i would give it gas and found out the fpr was bad.so i got it replaced and it worked great.Now i have this hard start but no driveability problems at all,once the car starts it drives fine.Haven't been able to find a thread on this problem,please help Nasioc...btw i have a 255 Walbro and might think this is the culprit,let me know what u guys think
* Registered users of the site do not see these ads.
16gsuby is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2013, 07:52 PM   #2
Francois_
Scooby Specialist
 
Member#: 284101
Join Date: May 2011
Chapter/Region: Tri-State
Location: Hawthorne, NJ
Vehicle:
2004 STI
world rally blue

Default

What does your fuel pressure do when you prime it, before you actually start it?
Francois_ is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2013, 09:11 PM   #3
16gsuby
Scooby Newbie
 
Member#: 150696
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: South East
Location: Miami
Vehicle:
2005 WRX
white

Default

It shoots up to 60psi then looses pressure in the matter of seconds
16gsuby is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 06:22 PM   #4
16gsuby
Scooby Newbie
 
Member#: 150696
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: South East
Location: Miami
Vehicle:
2005 WRX
white

Default

Anyone that could help me?
16gsuby is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 08:26 PM   #5
jerbull88
Scooby Newbie
 
Member#: 248089
Join Date: May 2010
Location: albany, ga
Vehicle:
2011 wrx premium
metallic grey

Default

I believe your fuel pressure is low. Mine primes 80psi(same pump). Maybe a restriction or bad pump?
jerbull88 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 10:03 PM   #6
16gsuby
Scooby Newbie
 
Member#: 150696
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: South East
Location: Miami
Vehicle:
2005 WRX
white

Default

I think its the pump too, but how come out drives fine when it gets started?
16gsuby is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 10:17 PM   #7
jerbull88
Scooby Newbie
 
Member#: 248089
Join Date: May 2010
Location: albany, ga
Vehicle:
2011 wrx premium
metallic grey

Default

Classic symptoms of a failing pump. Ever heard of people tapping the gas tank to get a start?
jerbull88 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 11:23 PM   #8
16gsuby
Scooby Newbie
 
Member#: 150696
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: South East
Location: Miami
Vehicle:
2005 WRX
white

Default

Yeah i have,i just wanna make sure before i buy a new pump..any easy way to test it?
16gsuby is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 07:38 AM   #9
jerbull88
Scooby Newbie
 
Member#: 248089
Join Date: May 2010
Location: albany, ga
Vehicle:
2011 wrx premium
metallic grey

Default

Switch it for your stock one.
jerbull88 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 08:04 AM   #10
16gsuby
Scooby Newbie
 
Member#: 150696
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: South East
Location: Miami
Vehicle:
2005 WRX
white

Default

I have no stock one, changing the pump isn't that bad...guess I'll to get a new pump
16gsuby is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2013, 05:13 PM   #11
bg5guy
Scooby Newbie
 
Member#: 286728
Join Date: Jun 2011
Default

Is your problem anything like this ? There is video towards the end of the thread.

let me know if fuel pump helps.

http://www.westernsubaruclub.com/smf...?topic=35882.0
bg5guy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.