Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday December 19, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-03-2013, 10:31 AM   #1
Joaot
Scooby Newbie
 
Member#: 211425
Join Date: May 2009
Chapter/Region: International
Location: Portugal, Margem sul
Vehicle:
1999 Subaru Impreza
White

Default My99 impreza overboosting

Hello Guys!!

Need some help here..

My car is making overboosting, when switching gears, mainly from 3trd to 4th gear and also 5gear...

Im using, a dual dsbc Blitz controler, with 44m external wastegate and TBO td06 20g turbo (ebay one). The ecu is a apexi fc, with all supporting mods, injectors 810cc and Z32 maf etc etc..

This boost spiking or overboosting (sorry i donīt know the right way to describe) was noticed when i dynoed the car last week and in the graphs my lines came with some curves.. i assume that was because of this.. i allready talk with my tuner to remap the car, since i made some modifications from the last time he tuned it.like ewg.. boost controler etc.. the car is runing fine. Also the car made only 290hp with a 370tq ?? the guy on the dyno says my ecu isnīt good and that i should buy and motec?? (He is a EVO lover)..........

Can you guys give me a little help/opinions ?

Regards

PS: sorry for my bad english
* Registered users of the site do not see these ads.
Joaot is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2013, 10:38 AM   #2
Joaot
Scooby Newbie
 
Member#: 211425
Join Date: May 2009
Chapter/Region: International
Location: Portugal, Margem sul
Vehicle:
1999 Subaru Impreza
White

Default

PS: i tryed, all settings and ratios. Now im runing with a 60 ratio, 5gain and 1.73bar limit with -10 redution. The highest peak is from 1.88bar
Joaot is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2013, 10:58 AM   #3
Joaot
Scooby Newbie
 
Member#: 211425
Join Date: May 2009
Chapter/Region: International
Location: Portugal, Margem sul
Vehicle:
1999 Subaru Impreza
White

Default

PS2: forgot to say that i only disconected the oem valves from vaccum lines.. only the valve behind the intake manifold is contected to the throtle body
Joaot is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2013, 06:57 PM   #4
Pjn826
Scooby Newbie
 
Member#: 367986
Join Date: Sep 2013
Chapter/Region: South East
Location: Florida
Vehicle:
2002 Subaru WRX
Black

Default

Could be your Wastegate Actuator. And290hp/370tq...???? Personally, I would rather have the HP and TQ Almost Close to the same. I think your car will push hard but not go fast enough.
Pjn826 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2013, 07:38 AM   #5
Joaot
Scooby Newbie
 
Member#: 211425
Join Date: May 2009
Chapter/Region: International
Location: Portugal, Margem sul
Vehicle:
1999 Subaru Impreza
White

Default

yes is very strange this numbers.. i was not expecting this... :\ 290hp with 370tq is very strange.. The car fells very strong. i donīt know may be it needs a retune ?

No my boost problem changed.. im making boost like crazy, have tryed everything .. i can hear the wastegate open.. because i have a dumping tube to athmosphere... i tryed to shut off my blitz boost controler, tryīd with a mbc and i have allways the same overboost..

Im thinking to check if some vaccum line is leaking and the EWG doesent recive pressure from the turbo and it donesenīt open.. im a right?? .. Can you guys please give some advices?? help needed !!!!!
Joaot is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2014, 11:27 AM   #6
Joaot
Scooby Newbie
 
Member#: 211425
Join Date: May 2009
Chapter/Region: International
Location: Portugal, Margem sul
Vehicle:
1999 Subaru Impreza
White

Default

Joaot is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.