Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday September 2, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Transmission (AT/MT) & Driveline

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-16-2013, 01:48 AM   #1
Jackulous
Scooby Newbie
 
Member#: 312637
Join Date: Mar 2012
Chapter/Region: TXIC
Location: Austin, Tx
Vehicle:
2008 WRX hatch
Silver

Default weird vibration after new trans and rear diff install

hey guys. a few months ago i had to get a new transmission in my 08 wrx. i had already rebuilt the original, and it went out again....somehow lost fluid. a shop had replaced an axle not a month before this happened. anyway. bought a used trans and rear diff from a reputable friend in the subie community. well, since then it has developed a really weird and frustrating vibration. the vibration is present in first gear, but is most noticeable in second gear under strong torque. i'm only running "cobb stage 2 + SF", so i dont think i have enough hp to shift the diff that much. i recently bought some whiteline bushings (not installed yet) and am also going to get motor and trans mounts soon, as well as the sub frame bushings. can anyone think of anything else it could be? possibly something in the trans or diff? a busted pin, broken bearing? (i do not know much in this realm of cars.) any help would be appreciated. thanks.
* Registered users of the site do not see these ads.
Jackulous is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2013, 04:28 AM   #2
Jackulous
Scooby Newbie
 
Member#: 312637
Join Date: Mar 2012
Chapter/Region: TXIC
Location: Austin, Tx
Vehicle:
2008 WRX hatch
Silver

Default

seriously? no one?
Jackulous is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2013, 08:44 PM   #3
TurboTeggyBoy
Scooby Specialist
 
Member#: 81247
Join Date: Feb 2005
Chapter/Region: South East
Location: Clarksville, TN
Vehicle:
2005 PSM WRX
TD04L-19T Stage 2ish

Default

Not too familiar with what the 08+ come with for ratios but know that the 02-07 came with a few different options. Are you 100% sure that the diff/ tranny that came out are the same ratio as what went in? If you got a diff for an AT car and you have a 5sp MT they need to be compatible with each other. Good luck.
TurboTeggyBoy is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2014, 02:56 AM   #4
Jackulous
Scooby Newbie
 
Member#: 312637
Join Date: Mar 2012
Chapter/Region: TXIC
Location: Austin, Tx
Vehicle:
2008 WRX hatch
Silver

Default

Quote:
Originally Posted by TurboTeggyBoy View Post
Not too familiar with what the 08+ come with for ratios but know that the 02-07 came with a few different options. Are you 100% sure that the diff/ tranny that came out are the same ratio as what went in? If you got a diff for an AT car and you have a 5sp MT they need to be compatible with each other. Good luck.
Yes. I made sure before the purchase. Both trans and diff were pulled from a 2010 wrx. Codes matched.
Jackulous is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.