Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday December 25, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Vancouver Impreza Club
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Chapters > Vancouver Impreza Club Forum -- VIC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-03-2014, 10:25 AM   #1
Lino21
Scooby Newbie
 
Member#: 250306
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: VIC
Location: Surrey
Vehicle:
2003 Impreza WRX
Silver

Default timing cover noise

03 wrx, had the timing belt changed about 2 years ago, all of a sudden when the engine is cold my timing belt cover is making noise (sounds like a loud whirling and a bit of rattle) , but if I push on the cover by hand it stops. The noise also goes away after the car warms up.

Anybody have any ideas how concerned I should be, or maybe the cover is just loose?
* Registered users of the site do not see these ads.
Lino21 is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2014, 02:13 PM   #2
yap
Scooby Newbie
 
Member#: 209685
Join Date: Apr 2009
Location: Vancouver
Vehicle:
2004 STI

Default

which part of the timing cover are you pushing on? is it near the a/c tensioner? maybe it's rubbing the cover
yap is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2014, 03:11 PM   #3
Lino21
Scooby Newbie
 
Member#: 250306
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: VIC
Location: Surrey
Vehicle:
2003 Impreza WRX
Silver

Default

Looking at the engine, the left side (intake side) I'm going to try for a video after work
Lino21 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2014, 03:23 PM   #4
Lino21
Scooby Newbie
 
Member#: 250306
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: VIC
Location: Surrey
Vehicle:
2003 Impreza WRX
Silver

Default

Timing belt cover noise:
thanks for anyone's input in advance
Lino21 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2014, 07:18 PM   #5
FunkMasta
Scooby Specialist
 
Member#: 66985
Join Date: Jul 2004
Chapter/Region: VIC
Location: Coquitlam, B.C. Canada
Vehicle:
2001 2.5RS sold
2012 2.0 Hatch

Default

dumb question but are your timing cover bolts tight?
FunkMasta is online now   Reply With Quote
Old 07-05-2014, 08:03 PM   #6
Lino21
Scooby Newbie
 
Member#: 250306
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: VIC
Location: Surrey
Vehicle:
2003 Impreza WRX
Silver

Default

Ya I checked Wm, seem to be fine, are there any on the bottom that you can't see?
Lino21 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2014, 08:17 PM   #7
brett192
Scooby Specialist
 
Member#: 274252
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: W. Canada
Location: Vancouver Island, BC
Vehicle:
2002 WRX Sedan PSM
VF39 + 6 speed

Default

Yes there are bolts on the bottom, in approximately the same locations they are on the top.

If that doesn't fix it maybe check to see if the rubber gasket is intact??
brett192 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2014, 09:01 PM   #8
Lino21
Scooby Newbie
 
Member#: 250306
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: VIC
Location: Surrey
Vehicle:
2003 Impreza WRX
Silver

Default

Thanks, I'm really hoping it's not serious, and that it is just the gasket or a loose bolt. I can't imagine it being serious if I can make it stop by applying such little pressure...


Edit
It's not the bolts, it's something inside rubbing, if I pull on the cover the nouse gets worse, push and it goes away.

Last edited by Lino21; 07-07-2014 at 12:20 AM.
Lino21 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.