Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday September 16, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-05-2005, 02:44 PM   #1
Pat L.I.
Scooby Specialist
 
Member#: 20498
Join Date: Jun 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: West Haven CT
Vehicle:
2006 WRX TR
Aspen White

Default 02 sensor question

Hello,
i have blown the front o2 sensor on my car twice now.

The first time was due to an safc2. The dealership replaced the front 02 sensor for $140 for the part 60 for labor.

The second time i decided i didnt want to spend that much so i purchased the part myself, from a different dealership. It cost me $70. and i installed it myself. This was less than 2000 miles ago.

lately the car is acting up again. stuttering, and feeling down on power. I brought it to the dealership and they claim that the front 02 sensor is shot again. Is it possible that i was sold the incorrect sensor? im thinking maybe i was incorrectly sold the rear sensor and i installed it where the front would go. is this even possible? would it fit? what would explain the price difference in the sensors from one dealership to another if i was getting the exact same oem part?

any input?
thanks
Pat
Pat L.I. is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
02 sensor question 02wrxdemon Factory 2.0L Turbo Powertrain 0 12-23-2004 03:21 PM
02 sensor question 1DOWNCLOWN Electrical & Lighting 2 02-25-2004 11:32 AM
exhaust cutout and 02 sensor questions Rickyh Factory 2.0L Turbo Powertrain 3 12-05-2003 09:00 AM
02 sensor question on swap 99WRXEJ20 Subaru Conversions 7 06-18-2003 01:45 PM
02 sensor question please help ac_gohan Normally Aspirated Powertrain 1 02-04-2001 08:59 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.