Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday July 30, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Legacy Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-15-2006, 03:26 AM   #1
Speedwagon
Scooby Specialist
 
Member#: 19681
Join Date: Jun 2002
Chapter/Region: RMIC
Location: Denver, CO
Vehicle:
1998 Legacy Wagon GT
Green

Default Anyone else have a freaky gas gauge?

My gas gauge is giving me CELs. Everything is OK when it's 3/4-full, but once it gets below 3/4s, it does whatever it pleases. Up, down, drops like it's off, back up, down a little, up a lot.

And the CEL code has something to do with high input voltage from the fuel sending unit, or something like that.

Just want to know if I'm alone on this one. I'm guessing I have to replace the fuel level sending unit.
* Registered users of the site do not see these ads.
Speedwagon is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2006, 06:31 AM   #2
MitchGT
Scooby Specialist
 
Member#: 73684
Join Date: Nov 2004
Chapter/Region: NWIC
Location: Kirkland, WA
Vehicle:
2012 4Runner

Default

Mine is rarely correct, but it never jumps around or anything like that...
MitchGT is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2006, 08:16 AM   #3
smoke3006
Scooby Newbie
 
Member#: 112171
Join Date: Apr 2006
Location: CT
Vehicle:
1998 Legacy 2.5GT
Spruce Pearl

Default

I had that problem, but I had just got the car from a dealer so they replaced the fuel level sensors and I haven't had a problem since.
smoke3006 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2006, 02:23 PM   #4
Speedwagon
Scooby Specialist
 
Member#: 19681
Join Date: Jun 2002
Chapter/Region: RMIC
Location: Denver, CO
Vehicle:
1998 Legacy Wagon GT
Green

Default

Quote:
Originally Posted by smoke3006
I had that problem, but I had just got the car from a dealer so they replaced the fuel level sensors and I haven't had a problem since.
Is there a sensor on each side of the tank? Or just the one side? Or is there a sensor on one side, and the other is part of the pump?
Speedwagon is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2006, 11:18 PM   #5
Wiscon_Mark
Scooby Guru
 
Member#: 94945
Join Date: Aug 2005
Chapter/Region: MWSOC
Location: Stevens Point, WI
Vehicle:
1995 Legacy OB 5MT
2003 Forester X 5MT

Default

It's a saddle tank, so there is a sensor on both sides.

I ran seafoam through the gas, and it has been accurate since.
Wiscon_Mark is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone else have huge.....gauges? T Wrex--OH Off-Topic 210 03-19-2010 07:22 PM
Anyone else having problems with Chevron Gas? Tizzle North West Impreza Club Forum -- NWIC 53 06-27-2006 02:32 AM
Anyone else have the same first & last name as someone else in the company? catass Off-Topic 25 08-11-2005 05:49 PM
Anyone else have exceptionally bad gas today? Remy E. LeBeau Off-Topic 8 10-02-2003 08:50 PM
Anyone else having issues with Autometer fuel gauges? Revision Mid West Subaru Owners Club Forum -- MWSOC 2 03-27-2002 04:34 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.