Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday July 30, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Warranty Issues & SOA Problems

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-16-2001, 09:49 AM   #1
ZMANNH25rs
NASIOC Supporter
 
Member#: 9401
Join Date: Aug 2001
Chapter/Region: NESIC
Location: Bis dat, qui cito dat...
Vehicle:
. Truth is a
pathless land...

Default Power steering problem

I got into my car this morning and my sterring was all messed up when I would be off the gas, coasting around a turn, I had to use ALOT of stength to turn the wheel, I though it might be the cold, but by the time I got to work it was still like that. I could not turn the car into the parking space without using both hands with alot of force.
Has any one else experienced this complete loss of power stering when no power/gas is being applied ? I would love to know, I am bringing the car to the dealer today and would love to have som info going in.

Otherwise I will let everyone else know what happens at the dealers.
* Registered users of the site do not see these ads.
ZMANNH25rs is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2001, 10:46 AM   #2
GGB
Scooby Newbie
 
Member#: 8792
Join Date: Jul 2001
Location: Ontario, Canada
Default possible cause?

Have you check your Power steering fluid level? I know at least one WRX member have loss fluid in an autocross event. It was due to a lossen power steering hose. How about the tension on the Steering pump belt?
I have also heard that the WRX steering is speed sensitive, so there might be a chance for a electrical problem, such as bad sensor?? However I am not completely sure about the speed sensitive steering.
Get it to the dealer as soon as possible.
GGB is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2001, 12:33 PM   #3
ZMANNH25rs
NASIOC Supporter
 
Member#: 9401
Join Date: Aug 2001
Chapter/Region: NESIC
Location: Bis dat, qui cito dat...
Vehicle:
. Truth is a
pathless land...

Default No time or know how

I wisj I had the time ti check that stuff myself, or the knowledge of where to look and what to look for. In my mind that is what the dealer is supposed to do, thanks for the info though
ZMANNH25rs is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2001, 08:44 AM   #4
ZMANNH25rs
NASIOC Supporter
 
Member#: 9401
Join Date: Aug 2001
Chapter/Region: NESIC
Location: Bis dat, qui cito dat...
Vehicle:
. Truth is a
pathless land...

Default Props to my dealer

Well the dealership came through in flying colors. They said that most likely the problem was a bad/blown power steering pump. When they looked up if their were parts available and found none in the states, which meant about two weeks to ship them from Japan, they told me they are going to take the pump out of one of the new WRX's in their wharehouse and put it in mine. Plus they gave me a Forrester to drive until the job is done.

The dealership is Nashua Subaru in New Hampshire if anyone was wondering.
ZMANNH25rs is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2001, 11:39 AM   #5
GGB
Scooby Newbie
 
Member#: 8792
Join Date: Jul 2001
Location: Ontario, Canada
Default What gone wrong?

Hi ZMANNH25rs, I think you should ask the mechanic at the shop to save the damage pump, and see if you can have a look of what gone wrong with it. Was it a manufactuing defect on material? or is it a due to inproper installation. Make sure you got a receipt for the repair for further followup.

Good luck
GGB is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Power Steering problem ZMANNH25rs Brakes, Steering & Suspension 9 04-30-2002 05:30 PM
Power steering problem Br0kWRX Factory 2.0L Turbo Powertrain 8 01-17-2002 01:13 PM
Power steering problem subix Factory 2.0L Turbo Powertrain 3 01-01-2002 01:28 AM
Different Power Steering Problem? Mister Toro Warranty Issues & SOA Problems 4 11-08-2001 10:06 PM
Power steering problem? psoper Factory 2.0L Turbo Powertrain 1 08-08-2001 08:07 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.