Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday September 18, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Other Engine Management

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-22-2006, 12:54 AM   #1
03scubaru
Scooby Newbie
 
Member#: 83557
Join Date: Mar 2005
Location: Ohio
Vehicle:
2003
PSM Now with 405 whp

Default Hydra: Car won't stay running after install

Installed my Hydra tonight and loaded the base map from Phil. The car will start and spit and sputter for about 5 seconds then just die. Need some help.
Thanks
Justin
* Registered users of the site do not see these ads.
03scubaru is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2006, 08:38 AM   #2
offset
Scooby Guru
 
Member#: 32636
Join Date: Feb 2003
Chapter/Region: MWSOC
Location: Dayton, OH
Vehicle:
2004 Impreza STi
Silver/Silver

Default

Quote:
Originally Posted by 03scubaru
Installed my Hydra tonight and loaded the base map from Phil. The car will start and spit and sputter for about 5 seconds then just die. Need some help.
Thanks
Justin
You need to contact Phil directly (if you did buy the Hydra from Phil). He will take care of you on it. Not to mention for help on here from others you would need to at least list all of your mods.

offset

PS Roughly where at in Ohio are you?
offset is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2006, 09:13 AM   #3
Element Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 54918
Join Date: Feb 2004
Chapter/Region: MAIC
Location: Gaithersburg, MD
Vehicle:
673 WHP Element
Tuning Pro Comp Engine

Default

Justin,

Go ahead and give me a call today so I can help you out. First "upload" the map that is currently in your Hydra and email it to me so I can make sure you've downloaded the map correctly. 9 out of 10 times this is the problem.

I can call you back once I review your map.

Thanks,
Phil
www.elementtuning.com
Element Tuning is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2006, 09:47 AM   #4
Element Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 54918
Join Date: Feb 2004
Chapter/Region: MAIC
Location: Gaithersburg, MD
Vehicle:
673 WHP Element
Tuning Pro Comp Engine

Default

Quote:
Originally Posted by 03scubaru
Installed my Hydra tonight and loaded the base map from Phil. The car will start and spit and sputter for about 5 seconds then just die. Need some help.
Thanks
Justin
Justin,

I just realized looking at my notes that I never emailed you a map. The map was already programmed into the Hydra so no downloading was required.

Thanks,
Phil
www.elementtuning.com
Element Tuning is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2006, 03:07 PM   #5
03scubaru
Scooby Newbie
 
Member#: 83557
Join Date: Mar 2005
Location: Ohio
Vehicle:
2003
PSM Now with 405 whp

Default

I am from Columbus, Ohio. My mods are built bottom end, rotated mount t3/t4 50 trim, 850 cc injectors, greddy fmic all the rest of the basics.
03scubaru is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2006, 04:16 PM   #6
jblaine
Scooby Guru
 
Member#: 8512
Join Date: Jul 2001
Chapter/Region: South East
Location: St. Pete, FL
Vehicle:
2002 WRX chassis...
stage-infinity.com

Default

If you turn the key to 'ON' without starting the car and let the WB02 sensor warm up for 30 seconds, then start the car, what AFRs are you seeing?
jblaine is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2006, 06:14 PM   #7
03scubaru
Scooby Newbie
 
Member#: 83557
Join Date: Mar 2005
Location: Ohio
Vehicle:
2003
PSM Now with 405 whp

Default

Just got back from a long vacation tried warming the wideband and still won't start.
03scubaru is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2006, 12:20 PM   #8
03scubaru
Scooby Newbie
 
Member#: 83557
Join Date: Mar 2005
Location: Ohio
Vehicle:
2003
PSM Now with 405 whp

Default

if anyone around this area has hydra experience and would want to help me get my car running I would be willing to pay you.
03scubaru is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2006, 12:28 PM   #9
WhiteKnight
Scooby Newbie
 
Member#: 56133
Join Date: Feb 2004
Vehicle:
2004 Euro spec Sti
Black - Rotated gt3037s

Default

What is your AFR after you turn-on the ignition and wait for about a min ?
WhiteKnight is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2006, 02:36 PM   #10
offset
Scooby Guru
 
Member#: 32636
Join Date: Feb 2003
Chapter/Region: MWSOC
Location: Dayton, OH
Vehicle:
2004 Impreza STi
Silver/Silver

Default

I would offer to help if I felt more competent with the tuning of the Hydra (I am only brave enough to risk ruining my car, not someone else's). But you might try calling Bryon at Meade Engineering. He has gotten some positive reviews from some of the other local guys in general tuning ability; I believe he has worked with a couple of Hydras as well.

http://www.meadengineering.com/
Bryon@meadengineering.com
614-771-1110

offset
offset is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2006, 02:57 PM   #11
ryanpietro
*** Banned ***
 
Member#: 101803
Join Date: Nov 2005
Location: Las Vegas
Vehicle:
2005 gt35r sti
blue

Default

don't touch your car until you talk to phil is my reccomendation. its not worth blowing a motor over being impatient. have you spoke to him yet?
ryanpietro is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2006, 04:38 PM   #12
03scubaru
Scooby Newbie
 
Member#: 83557
Join Date: Mar 2005
Location: Ohio
Vehicle:
2003
PSM Now with 405 whp

Default

the afr goes as low as 8.1
03scubaru is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hydra: Car won't stay running entropy138 Other Engine Management 5 12-03-2007 10:33 AM
MY97 Impreza 2.2L -- Cleaned MAF, now car won't stay running Nihilator Normally Aspirated Powertrain 27 01-16-2007 06:14 AM
Car won't stay running TylerC21 Service & Maintenance 5 08-21-2006 08:42 PM
My car won't stay running.....Utec Pacobeagle Engine Management & Tuning 5 09-18-2005 07:33 AM
HELP.. car won't stay running WRXonmind Factory 2.0L Turbo Powertrain 3 04-12-2004 05:40 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.