Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday September 1, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > AccessPort

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-12-2006, 11:05 PM   #1
AmolaitoPR
Scooby Specialist
 
Member#: 38609
Join Date: Jun 2003
Chapter/Region: TXIC
Location: Fort Bliss, TX
Vehicle:
2004 STI
Aspen White

Default AP not recognized by PC - unable to transfer maps

I plugged in my AP to tranfer some maps and I get an error message on the map management software.

1. The AP powers up and I place it into sync mode

2. The computer will AutoDetect the AP using the Communication Configuration menu "AP found on port com5"

3. An error message appears at the bottom of the screen, instead of "connected to A"P it says "AP not recognized or identified - contact tech support"

4. I am using the serial cable supplied by Cobb.

5. The AP works fine when loading maps to my car

6. The AP was just returned to me by COBB after some non-warranty repairs

Has anyone encountered this problem before? I will try to contact Cobbs tech support tomorrow.
* Registered users of the site do not see these ads.
AmolaitoPR is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 11:17 PM   #2
MF-DIF
Scooby Specialist
 
Member#: 62197
Join Date: May 2004
Chapter/Region: MWSOC
Vehicle:
GTO /WRX/SV650

Default

Make sure you are using the latest map management software. Check cobbtuning.com for the newest version.
MF-DIF is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 11:19 PM   #3
AmolaitoPR
Scooby Specialist
 
Member#: 38609
Join Date: Jun 2003
Chapter/Region: TXIC
Location: Fort Bliss, TX
Vehicle:
2004 STI
Aspen White

Default

Quote:
Originally Posted by MF-DIF
Make sure you are using the latest map management software. Check cobbtuning.com for the newest version.
I tried the version on the CD Rom on one PC and the newer version downloaded from Cobb on my Laptop. None worked...

Thanks for the suggestion.....
AmolaitoPR is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2006, 11:37 AM   #4
parker/slc/gc8fan
Scooby Specialist
 
Member#: 46241
Join Date: Oct 2003
Chapter/Region: RMIC
Location: Tinsel Towers. Apt. 29
Vehicle:
- RIP
SDF-1

Default

You may want to go to the AccessECU knowledge base.

It is linked at the bottom of the news collum @ the Front page of Cobb's website.

There is a good list of error mesegges, and a patch (I know of) that should fix your issue.
parker/slc/gc8fan is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2006, 11:45 AM   #5
AmolaitoPR
Scooby Specialist
 
Member#: 38609
Join Date: Jun 2003
Chapter/Region: TXIC
Location: Fort Bliss, TX
Vehicle:
2004 STI
Aspen White

Default

Fixed the issue.....

I removed the current version of the software from the PC. Re-installed and uninstalled the original version that came with the AP CDROM three times before I was able to make it work.

Odd ...

The AP now works fine with the Original version from CDROM but not with the current version downloaded from Cobb.

My current maps are street-tuned, so I can't load regular AP or Protuned maps unless I unmarry my accessport.


Thanks all for the help....
AmolaitoPR is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2006, 11:38 PM   #6
peeledback7777
Scooby Newbie
 
Member#: 112543
Join Date: Apr 2006
Chapter/Region: TXIC
Location: San Antonio, TX
Vehicle:
2002 WRX
Black

Default

i had this problem tonight aswell.. same thing AmolaitoPR did fixed it from me
peeledback7777 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't transfer maps from my APv2 to my AP Manager sensinitas AccessPort 5 04-08-2009 12:58 PM
OT computer nerds: help with PC not recognizing video capture card? soldmyboxster Off-Topic 6 01-27-2008 12:57 PM
Unable to connect to Workgroup PC MK19 Off-Topic 3 08-14-2007 05:44 PM
Unable to transfer from PC to AP1.0 !!!HELP!!! EROC263 AccessPort 3 01-19-2007 10:22 AM
Unable to change Maps with AP Scoob_13 Engine Management & Tuning 8 01-24-2005 12:43 AM


All times are GMT -4. The time now is 08:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.