Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday July 25, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > AccessPort

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-23-2006, 01:40 AM   #1
meatball18
Scooby Newbie
 
Member#: 97123
Join Date: Sep 2005
Location: cincinnati
Vehicle:
2004 wrx black
boost gets you laid

Default AP stage 2 prob

so i flashed to stage two when i got my accessport last week and there is a lot more power but its now boostin a little less than stock boost(like twelve pounds) and im wondering whats going on. my freind told me that sometimes the wrx has to have the high boost map downloaded of of cobbs website to have it boost the full 16/17 pounds. anyone else have this problem? let me know what you guys think about it. thanks. jerry
* Registered users of the site do not see these ads.
meatball18 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2006, 01:48 AM   #2
sti-liger
Scooby Newbie
 
Member#: 119689
Join Date: Jul 2006
Location: california
Vehicle:
2004 sti
O1G

Default

are you checking this at wot or what kind of boost gauge are you using to read the boost. to see 16-17 pounds it will have to be at wot if at wot you are still hitting only 12 pounds then you need to call cobb first thing monday morning they are the best ones to talk to and great customer service
sti-liger is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2006, 09:26 AM   #3
k mier
Scooby Specialist
 
Member#: 98000
Join Date: Oct 2005
Location: MO
Vehicle:
05 sti e85@420hp

Default

It may need more time to learn. When I first flash boost is right where it's supposed to be, then it likes to pull some out, and slowly over the next few days add some back. Watching the data logs during this time shows a lot of movement in the timing and multiplier. Noticed at a recent track day, during the cooler morning air boost was right on target, later when the parking lot hit 107+ it dropped several pounds, don't know if this was from the hot air trying to be compressed, or the heat causing the ECU to pull boost not liking something it was seeing. For some reason I couldn't hit target boost on the reg map, the data logs looked good so I switched to the hwg map. It worked the same way, at first it would hit target boost, then after a while it backed off target, week or so later it was back where it was supposed to be. Think it's just part of the learning process for the ECU.

I don't think you will hold max boost till redline. Mine will hold max boost through the midrange and then taper off toward the top, so it makes a difference where in the rpm range you are checking it.
k mier is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2006, 07:08 PM   #4
Chp_Stix
Scooby Specialist
 
Member#: 95195
Join Date: Sep 2005
Chapter/Region: W. Canada
Location: Under the hood, in the seat!
Vehicle:
1974 Rat Rod Bug
back and white

Default

you wont hit 16/17 lbs any ways stock stage 2 map is more like spiek to 16 settle at about 14-15
Chp_Stix is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2006, 09:39 AM   #5
TheShad0w
Scooby Specialist
 
Member#: 91925
Join Date: Jul 2005
Chapter/Region: TXIC
Location: Little Elm, TX
Vehicle:
2005 Saabaru 92-x
AWDTuning.com

Default

I have a custom stage 2 flash on my WRX, gutted up/downpipe, airbox removal. I doubt that the exhaust is free enough to really see ~16, but I would like to see it hit the .1 mpa ~14.5psi range. I'm going to wait a week and tighted the wastegate actuator slightly and check for any miniscule exhaust leaks. I live in a very warm humid area (DFW Texas) so even in the morning its rare for it to be lower than 80 degrees. This might be most of the issue, but target boost on the map @WOT should attempt hit 16.3ish in 3rd, and I think its peaking around stock boost 13.5-13.7. I will say it gets there freakin fast, and the car is hauling but I think it has a bit more in it. The map is also for 91, and I am running 93. I figured this would give me a decent margin of error to boost a bit more without risk of failure. Any other ideas guys?
TheShad0w is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
stage 2 probs azndrifter01 AccessPort 4 04-19-2006 10:50 PM
AP Stage 2 or Stage 1 04AspenWhiteWRX Engine Management & Tuning 4 07-01-2005 12:53 AM
question about AP stage 2 ero2 Factory 2.0L Turbo Powertrain 16 07-04-2004 04:19 PM
Strange boost levels with AP Stage 2 Schleppy Engine Management & Tuning 8 05-11-2004 03:19 AM
utec stage 2 prob. resolved bluespeed Engine Management & Tuning 1 12-31-2002 08:06 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.