Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday September 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Commercial ECU Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-11-2006, 04:02 PM   #1
mpggomd
Scooby Specialist
 
Member#: 74167
Join Date: Nov 2004
Chapter/Region: NESIC
Location: Tewksbury
Vehicle:
2011 WRX Sedan WRB
TP Stage 2, w/cust tweaks

Question ECU difference A4TF800E vs. A4TF800F???

I have an 05 USDM WRX MT. I used ecuFlash to get the stock image off of my ecu. I opened it in Enginuity and it says that it's a automatic transmission car when in reality it is not! A4TF800E is what it says my car is. I noticed that MT cars should be A4TF800F. Is this a problem? I noticed in comparing the two maps that the closed loop RPM for my "AT" map is enter below 8000 and exit above 8100. For the MT map it is enter below 5100 and exit above 5200. Anybody have any input on this??

Why would my ECU say it's an auto when in fact it's a manual???
* Registered users of the site do not see these ads.
mpggomd is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2006, 06:09 PM   #2
Jon [in CT]
*** Banned ***
 
Member#: 2992
Join Date: Nov 2000
Chapter/Region: NESIC
Location: Connecticut, USA
Vehicle:
02 WRX Sedan
Silver

Default

Quote:
Originally Posted by mpggomd
Why would my ECU say it's an auto when in fact it's a manual???
Probably because your ECU was once married to an AccessPort and when it was reverted back to stock, that was the AccessPort's "stock" ROM image.

http://forums.openecu.org/viewtopic.php?t=393
Jon [in CT] is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2006, 09:36 AM   #3
Crystal_Imprezav
Scooby Specialist
 
Member#: 84105
Join Date: Mar 2005
Chapter/Region: SCIC
Location: I'm a Newbie
Vehicle:
2005 Super Slow STi
CGM

Default

^ correct. I tuned a 05 WRX that is running a 04 AP yesterday and his image says his car is an 04 AT wrx. I manipulated all the data into 05 parameters which smoothed out the car dramitically. I believe the only way to get the original looking image is to have your AP and use map manager to change the ecu identifier to your ecu number. We actually tried this yesterday but it didn't work for us but others seem to have success with it.
Crystal_Imprezav is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2009, 07:41 PM   #4
05wrx09
Scooby Specialist
 
Member#: 204111
Join Date: Feb 2009
Chapter/Region: RMIC
Location: Denver, CO
Vehicle:
2005 WRX

Default

Quote:
Originally Posted by mpggomd View Post
I have an 05 USDM WRX MT. I used ecuFlash to get the stock image off of my ecu. I opened it in Enginuity and it says that it's a automatic transmission car when in reality it is not! A4TF800E is what it says my car is. I noticed that MT cars should be A4TF800F. Is this a problem? I noticed in comparing the two maps that the closed loop RPM for my "AT" map is enter below 8000 and exit above 8100. For the MT map it is enter below 5100 and exit above 5200. Anybody have any input on this??

Why would my ECU say it's an auto when in fact it's a manual???
Did you ever get this figured out? Sorry to bump an ancient thread, I assume it's all gravy now. I'm just finding myself in the exact same position sort of... can't get ECUflash to write to my 2005 WRX MT after un-marrying my AP....
05wrx09 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ecu differences 22611aj241 vs 22611aj243 methinkadoo General Community 2 07-21-2009 02:01 PM
ACCESSPORT, ECU? Difference? DoniMalachi Newbies & FAQs 11 04-21-2008 01:14 PM
ECU differences the spacecowboy Electrical & Lighting 0 02-03-2004 09:21 AM
STI ECU? Different? Available? Compatable? Red Rocket Factory 2.0L Turbo Powertrain 7 01-18-2002 12:10 PM


All times are GMT -4. The time now is 05:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.