Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday April 16, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Commercial ECU Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-13-2006, 12:58 PM   #1
LiquidForce
Scooby Specialist
 
Member#: 12811
Join Date: Nov 2001
Chapter/Region: South East
Location: Roswell Ga
Vehicle:
2002 2.5l Wrx
517whp/516wtq (Stage pi)

Default Need help with injector pulse width settings

I have been experiencing an erratic idle on my car for quite a while but the other day it suddenly started to idle fine. The only thing I noticed was that my volt meter was reading slightly less than 12v. Normally it runs between 13 and 14. The voltage is now back up to where it should be and my erratic idle is also back.


I noticed that at the lower voltage the latency on the injectors changes. This leads me to question the current values I am running. The injectors are PE650's and from the pe website I found that they have a lagtime of 1.5

Here are my current settings:




Any help on what these values should be is greatly appreciated. Any other ideas on how to fix my idle are also welcome.


thanks
Mike K
* Registered users of the site do not see these ads.
LiquidForce is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2006, 01:49 PM   #2
Freon
Scooby Specialist
 
Member#: 88322
Join Date: Jun 2005
Chapter/Region: MWSOC
Location: Indianapolis, IN
Vehicle:
2009 BMW 135i

Default

You have a problem with your charging system. You shouldn't see less than 13v while idling, and it really should be closer to 14v.

I imagine the standard latency quoted is for normal running voltage, which should be closer to 14v. Your values look like stock injector values.

I suggest having your charging system checked and also taking some logs of your problem.
Freon is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2006, 02:21 PM   #3
LiquidForce
Scooby Specialist
 
Member#: 12811
Join Date: Nov 2001
Chapter/Region: South East
Location: Roswell Ga
Vehicle:
2002 2.5l Wrx
517whp/516wtq (Stage pi)

Default

I resolved my electrical issues that is why I have the idle issues again.

I just dowloaded some stock maps and it does appear that the latency is set to the factory defaults.
LiquidForce is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ms Outlook uber nerds -- need help with junk email registry setting drkwtsn Off-Topic 5 09-12-2006 04:38 PM
Need help with Greddy e-01 Settings Fahd Factory 2.0L Turbo Powertrain 1 02-14-2004 11:50 PM
Got my kit - Need help with injectors!! *PLEASE* trilap5e Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain 3 08-30-2003 01:06 PM
Need help with Blitz SBC-iD settings Si2WRX Factory 2.0L Turbo Powertrain 2 03-29-2002 05:37 PM
Need help with me S-AFC settings??? Xscreamer Normally Aspirated Powertrain 3 02-21-2001 08:13 AM


All times are GMT -4. The time now is 04:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.