Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday July 10, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Water/Methanol Injection, Nitrous & Intercooler Cooling

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-14-2006, 12:35 PM   #1
tasq
Scooby Specialist
 
Member#: 62362
Join Date: May 2004
Chapter/Region: RMIC
Location: Denver, CO
Vehicle:
2005 wrx
CGM

Default Snow Performance safe injection issues :(

Ok so here is the issue: I have a stage 2 MAF kit with the safe injection module installed.

The safe injection system is triggering when the pump turns on, and as it winds down. The LED light blinks very dim the entire time I am injecting.

We have tripple checked ALL connections, bypassed the tank etc... Why else would this be triggering like this? We have spent the last 4 weekends trouble shooting this thing, and are totally out of ideas. I am using the 175ml nozzle, but am starting to think it was a 100 packaged wrong?

I also tried setting the delay higher, even on the highest setting it did nothing.

Please help

Here is a diagram of my setup:
* Registered users of the site do not see these ads.
tasq is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2006, 12:55 PM   #2
hippy
Scooby Specialist
 
Member#: 36528
Join Date: May 2003
Location: florida
Vehicle:
2002 Impreza Wrx
Silver

Default

Sounds like a design flaw? I dunno if you can adjust anything in the system to change what's going on, but here's an easy fix(I think) either way. Put a boost switch in line with the solenoid ground and have it turn on/off at 8psi.

peace
hippy is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2006, 01:05 PM   #3
tasq
Scooby Specialist
 
Member#: 62362
Join Date: May 2004
Chapter/Region: RMIC
Location: Denver, CO
Vehicle:
2005 wrx
CGM

Default

Quote:
Originally Posted by hippy
Sounds like a design flaw? I dunno if you can adjust anything in the system to change what's going on, but here's an easy fix(I think) either way. Put a boost switch in line with the solenoid ground and have it turn on/off at 8psi.

peace
Not a bad idea... but this thing should work perfectly, as I've seen it on other cars... Hopefully someone else has had a similar issue and can chime in...

Thnx for the idea hippy. I'll do that if all else fails, but I'd rather not add any more stuff to the setup
tasq is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2006, 08:01 PM   #4
Ultimate Collision Center
Vendor
 
Member#: 69072
Join Date: Aug 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: Peekskill
Default

Call Dan at snow performance and he will walk you throught it all, he is very good...
Ultimate Collision Center is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2006, 08:07 PM   #5
tasq
Scooby Specialist
 
Member#: 62362
Join Date: May 2004
Chapter/Region: RMIC
Location: Denver, CO
Vehicle:
2005 wrx
CGM

Default

Can you pm me his direct #? thanks!
tasq is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2006, 08:09 PM   #6
Ultimate Collision Center
Vendor
 
Member#: 69072
Join Date: Aug 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: Peekskill
Default

(866)365-2762 I am not allowed to give out his personal line, just ask for Dan and they will put you through to him...
Ultimate Collision Center is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2006, 08:11 PM   #7
tasq
Scooby Specialist
 
Member#: 62362
Join Date: May 2004
Chapter/Region: RMIC
Location: Denver, CO
Vehicle:
2005 wrx
CGM

Default

Quote:
Originally Posted by ULTIMATE CC
(866)365-2762 I am not allowed to give out his personal line, just ask for Dan and they will put you through to him...
Thank you
tasq is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2006, 01:14 PM   #8
PPhilthy
Scooby Newbie
 
Member#: 102948
Join Date: Dec 2005
Chapter/Region: Tri-State
Location: NJ
Vehicle:
2006 STI

Default

Well - I'm giving Snow ONE more chance tomorrow to resolve my issues before I post anything on the forum...

Let's just say you guys would FREAK if you saw the pics and the list of things that have gone wrong with my system...
PPhilthy is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2006, 01:49 PM   #9
tasq
Scooby Specialist
 
Member#: 62362
Join Date: May 2004
Chapter/Region: RMIC
Location: Denver, CO
Vehicle:
2005 wrx
CGM

Default

My issue has been resolved, after many headaches.


Last edited by tasq; 08-20-2006 at 07:19 PM.
tasq is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2006, 08:40 PM   #10
Ultimate Collision Center
Vendor
 
Member#: 69072
Join Date: Aug 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: Peekskill
Default

Quote:
Originally Posted by PPhilthy
Well - I'm giving Snow ONE more chance tomorrow to resolve my issues before I post anything on the forum...

Let's just say you guys would FREAK if you saw the pics and the list of things that have gone wrong with my system...
PM me what you have had issues with, I have installed countless systems and use it day in and day out on my evo and have had no issues...
Ultimate Collision Center is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Snow Performance Safe Injection gotawd Private 'Wanted' Classifieds 0 04-15-2008 09:55 AM
FS: Snow Performance Safe Injection module topshotta10 Engine/Power/Exhaust 1 12-09-2007 02:07 AM
Snow Performance Safe injection ptirmal Engine/Power/Exhaust 11 07-21-2007 08:02 PM
VA: Never used Snow Performance Safe Injection 30010 QuickSilverSTi Engine/Power/Exhaust 6 04-21-2007 08:24 PM
SOCAL: Snow Performance safe injection fail safe module BiggSean Engine/Power/Exhaust 1 01-12-2007 01:38 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.