Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday July 12, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-10-2006, 05:48 PM   #1
ronnyek
Scooby Specialist
 
Member#: 60724
Join Date: Apr 2004
Location: Central Coast of CALI
Vehicle:
06 CG STI-05 g35
^ Needs trunk swap. PM ME

Default 2006 usdm STI Engine Load and Access Multiplyer

I am attempting to do some logging of a ap stg2 tune on my sti, and I cant seem to find Engine Load and Access Multiplyer for Tari...

Anyone happen to datalog their 06 sti yet? If so which addresses you use?

Thanks
* Registered users of the site do not see these ads.
ronnyek is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2006, 10:41 PM   #2
hondaeater69
Scooby Guru
 
Member#: 60324
Join Date: Apr 2004
Location: a pillow.
Default

are you positive tari supports 06's already?
hondaeater69 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2006, 10:46 PM   #3
ronnyek
Scooby Specialist
 
Member#: 60724
Join Date: Apr 2004
Location: Central Coast of CALI
Vehicle:
06 CG STI-05 g35
^ Needs trunk swap. PM ME

Default

ehh it recognizes the ecu, says 2006 wrx sti usdm or whatever, but accessmultipier I tried them all to no avail, and the engine load I beleive I'm at least close, it does range from .3 to 2.5, but I think its supposed to be between .3 to 5.7 so I think I am a bit off... I dont know... Is there any other free datalogging software that might do a better job?
ronnyek is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2006, 10:57 PM   #4
hondaeater69
Scooby Guru
 
Member#: 60324
Join Date: Apr 2004
Location: a pillow.
Default

no i don't know much about the free datalogging SW. I know openecu.org has some stuff too. . . but it wouldn't surprise me if all the glitches haven't been worked out for 06's yet. REMEMBER IT IS FREE

I've paid for my datalogging SW, it works... just as expected.
hondaeater69 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2006, 11:01 AM   #5
ronnyek
Scooby Specialist
 
Member#: 60724
Join Date: Apr 2004
Location: Central Coast of CALI
Vehicle:
06 CG STI-05 g35
^ Needs trunk swap. PM ME

Default

what do you use, and how much did it cost you?
ronnyek is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2006, 12:10 PM   #6
Airboy
Scooby Specialist
 
Member#: 72829
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: W. Canada
Location: Calgary, Canada
Vehicle:
2006 WRX
MHI-TF06-18K

Default

Quote:
Originally Posted by ronnyek View Post
ehh it recognizes the ecu, says 2006 wrx sti usdm or whatever, but accessmultipier I tried them all to no avail, and the engine load I beleive I'm at least close, it does range from .3 to 2.5, but I think its supposed to be between .3 to 5.7 so I think I am a bit off... I dont know... Is there any other free datalogging software that might do a better job?
Your load numbers are fine. The 32bit ECU ('05+ STi and '06+ WRX IIRC) load numbers are 1/2 those from the 16bit ECUs. Just the way the ECU stores the numbers...You can always log MAF(g/s) and calculate Load from that.

The '06 STi that I have done logging for has the Advance Multiplier at FF2570 (pretty sure anyway).

Are you using DL1 or ecuExplorer? The latter is the updated version that you should be using.
Airboy is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2006, 05:48 PM   #7
hondaeater69
Scooby Guru
 
Member#: 60324
Join Date: Apr 2004
Location: a pillow.
Default

Quote:
Originally Posted by ronnyek View Post
what do you use, and how much did it cost you?
I use Street Tuner SW by Cobb. . . i think it's like a 200$ addon to the AP, and this allows full tuning of your ECU in addition to logging.
hondaeater69 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine load and boost question some dude Newbies & FAQs 1 10-29-2009 11:34 PM
FT: 2006 USDM STI Interior for WRX! And Espelir JGT500 FS! itschasethebaby NWIC Private Classifieds 38 08-25-2009 02:41 AM
FS: 2006 USDM STi Complete long block engine (12K miles) suby44 Engine/Power/Exhaust 5 04-27-2008 10:55 PM
Pros/Cons of 2.0 JDM STI vs. 2.5 USDM STI engines TooSlow Factory 2.0L Turbo Powertrain 61 01-24-2005 12:14 AM
Will USDM Sti engine and tranny mounts fit my 2000 RS? workin4audi Normally Aspirated Powertrain 0 09-20-2004 08:16 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.