Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday May 3, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Electrical & Lighting

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-21-2006, 05:30 PM   #1
mike_b49431
Scooby Newbie
 
Member#: 101240
Join Date: Nov 2005
Location: Silverthorne, CO
Vehicle:
2005 Impreza RS
Crystal Grey

Default Need help wiring Hella 500's

I have been trying to figure out why my new hella 500's aren't working. I know the relay is good because it's clicking, and i switched it out the relay with the other hellas i have and they work. I tried taking the ground away from the relay and it didn't work so i know it has a good ground. I know the lights have a good ground because I applied the black wired to a positive source (battery)

I have:
30: Positive
87: to the lights
86: is ground
85: is the yellow wire (switched)

Now, when i wire it up, the relay does click but the lights won't come on, i tried with the other relay and same thing. But both the relays work on the other set.

On the lights, the blue is the ground and the braided white is the hot.

I'm not a noob with electrical i know what I'm doing, but i can't figure this out!!
* Registered users of the site do not see these ads.
mike_b49431 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2006, 08:09 PM   #2
IIdiceII
Scooby Guru
 
Member#: 90438
Join Date: Jul 2005
Chapter/Region: Tri-State
Location: New York
Default

did u ground the light bulbs properly? iirc, you have to take apart the lamp and install the bulbs completely. like ground them etc.
IIdiceII is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2006, 10:00 PM   #3
mike_b49431
Scooby Newbie
 
Member#: 101240
Join Date: Nov 2005
Location: Silverthorne, CO
Vehicle:
2005 Impreza RS
Crystal Grey

Default

Well I figured out what was wrong. I tried replacing the fust even though it didn't look blown. Low and behold thats what it was. I knew the grounds on the lights where fine because i placed direct 12v power to the black wires that run off the relay and they turned on so.
mike_b49431 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help wireing hella driving subaru0276 Electrical & Lighting 7 12-30-2008 03:50 PM
Need help wiring Hella Horns, Pic inside jonluude Electrical & Lighting 2 01-18-2008 04:19 PM
Wiring Hella 500's? ubshtoopid Electrical & Lighting 13 08-30-2004 12:33 PM
Help wiring Hella 500's skyliner33v General Forum Archive 2 01-14-2001 06:47 PM
HELP! Wiring Hella 500's STORER Interior & Exterior Modification 5 11-12-2000 10:40 AM


All times are GMT -4. The time now is 08:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.