Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday August 1, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Transmission (AT/MT) & Driveline

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-26-2009, 04:53 PM   #51
kwan_1104
Scooby Specialist
 
Member#: 127781
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: E. Canada
Default

^^^ I asked ACT about that and they said their pressure plates weigh about the same as stock
* Registered users of the site do not see these ads.
kwan_1104 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 03-26-2009, 05:06 PM   #52
ragejed
Scooby Specialist
 
Member#: 76817
Join Date: Dec 2004
Chapter/Region: NESIC
Location: CT
Vehicle:
2005 WRX
Black

Default

Quote:
Originally Posted by kwan_1104 View Post
^^^ I asked ACT about that and they said their pressure plates weigh about the same as stock

Weird, what the hell would be causing the noise then?
ragejed is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2009, 11:57 PM   #53
kh15
Scooby Specialist
 
Member#: 132400
Join Date: Nov 2006
Chapter/Region: NESIC
Default

im about to replace the stage 1 clutch a just put in with ANOTHER brand new flywheel and brand new OEM clutch! If i still get this noise im going to go nuts! I just dont understand for the life of me how this can possibly happen if you replace a worn clutch and flywheel with a brand new clutch and flywheel of the same make, model, everything!

This may be a dumb question but i dont care...Is their any chance that if the noise was coming from stress for some reason, that it would cause engine damage?
kh15 is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2009, 03:01 AM   #54
caterpill
Scooby Specialist
 
Member#: 27136
Join Date: Oct 2002
Default

I'm not sure if you guys know.. but the noise.. is NORMAL.


Live with it!
caterpill is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2009, 09:32 AM   #55
unclemat
Scooby Specialist
 
Member#: 114530
Join Date: May 2006
Chapter/Region: NESIC
Location: MA
Vehicle:
2005 LGT 6MT wagon

Default

Maybe normal, but what exactly creates the noise? Gears that suddenly are not damped by the new clutch?

FWIW, my setup quieted significantly over 2k miles. It's there, but doesn't bother me anymore.
unclemat is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2009, 12:47 PM   #56
chapstien
Scooby Specialist
 
Member#: 68284
Join Date: Aug 2004
Chapter/Region: NWIC
Location: State of disapoint
Vehicle:
1988 Corolla SR5
invisible to females

Default

I have been told it is from the flywheel being thinner, and it vibrates easier. Sort of acting like a speaker.
chapstien is online now   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 07:21 PM   #57
kh15
Scooby Specialist
 
Member#: 132400
Join Date: Nov 2006
Chapter/Region: NESIC
Default

Quote:
Originally Posted by chapstien View Post
I have been told it is from the flywheel being thinner, and it vibrates easier. Sort of acting like a speaker.
not if you replace the flywheel with a brand new oem wheel
kh15 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2009, 09:36 PM   #58
Supafast
Scooby Newbie
 
Member#: 68441
Join Date: Aug 2004
Chapter/Region: W. Canada
Location: Winnipeg, MB Canada
Vehicle:
2005 WRX
Blue

Default

I find mine is inconsistent, some days it's louder than others and I get the shudder coming back every once in a while.
Supafast is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2009, 05:41 PM   #59
kh15
Scooby Specialist
 
Member#: 132400
Join Date: Nov 2006
Chapter/Region: NESIC
Default

brand new oem flywheel and clutch going in this Tuesday hopefully that will stop this noise! ....such a PITA!
kh15 is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2009, 06:56 PM   #60
kwan_1104
Scooby Specialist
 
Member#: 127781
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: E. Canada
Default

^^ Keep us posted!
kwan_1104 is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2009, 10:58 PM   #61
kh15
Scooby Specialist
 
Member#: 132400
Join Date: Nov 2006
Chapter/Region: NESIC
Default

Quote:
Originally Posted by kwan_1104 View Post
^^ Keep us posted!
ya i will! while my wallet shrivels up
kh15 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 10:19 PM   #62
kh15
Scooby Specialist
 
Member#: 132400
Join Date: Nov 2006
Chapter/Region: NESIC
Default

had it installed yesterday and the noise is GONE! !!!!!!!!!!!!!
kh15 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 10:34 PM   #63
kwan_1104
Scooby Specialist
 
Member#: 127781
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: E. Canada
Default

good for you man....

did you have brand new oem flywheel the first time or did you just resurface the stock one at that time?

cause in your case, it seems like its the clutch thats causing the noise?
kwan_1104 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2009, 07:20 PM   #64
kh15
Scooby Specialist
 
Member#: 132400
Join Date: Nov 2006
Chapter/Region: NESIC
Default

Quote:
Originally Posted by kwan_1104 View Post
good for you man....

did you have brand new oem flywheel the first time or did you just resurface the stock one at that time?

cause in your case, it seems like its the clutch thats causing the noise?
yep new flywheel both times,
the noise was the clutch, very strange though since the stage 1 clutch looked perfectly fine when we took it off..
kh15 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2009, 08:22 PM   #65
unclemat
Scooby Specialist
 
Member#: 114530
Join Date: May 2006
Chapter/Region: NESIC
Location: MA
Vehicle:
2005 LGT 6MT wagon

Default

Quote:
Originally Posted by kh15 View Post
had it installed yesterday and the noise is GONE! !!!!!!!!!!!!!
Did you install same brand/type of clutch this time?

EDIT: I just noticed you mentioned you put OEM this time
unclemat is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2009, 03:00 AM   #66
kh15
Scooby Specialist
 
Member#: 132400
Join Date: Nov 2006
Chapter/Region: NESIC
Default

Quote:
Originally Posted by unclemat View Post
Did you install same brand/type of clutch this time?

EDIT: I just noticed you mentioned you put OEM this time
my oem clutch was slipping so i had the a...

new oem flywheel, exedy stage 1 clutch

that sounded like my tranny was going to fall out of my car so i bought and had installed...

new oem flywheel, new oem clutch

the noise is now gone but i miss the pedal feel of that stage 1 clutch. Im hoping the ss clutch line and superblue i ordered will take car of that though
kh15 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 04:13 PM   #67
ogboot
Scooby Specialist
 
Member#: 170906
Join Date: Feb 2008
Chapter/Region: South East
Vehicle:
2002 WRX
psm

Default

just had the exedy stage 1 put in, reputable mechanic said oem flywheel looked ok. getting decel noise, just gonna live with it.
ogboot is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2009, 02:24 AM   #68
Wes_FSTGDB
Scooby Specialist
 
Member#: 59400
Join Date: Apr 2004
Chapter/Region: AKIC
Location: Anchorage, AK
Vehicle:
2013 335XI MSport
2008 BMW 335XI Space Grey

Default

I have a 2004 WRX STi with an upgraded ACT HD Street Clutch and Gruppe-S light weight flywheel (basically same exact thing as the ACT one) and I have the same exact noise, yours seemed a little more harsh in the video though. To top it off I have the Cusco motor mounts and Cusco tranny mount. It's been about 8,000 miles and the car is doing fine.

I guess I don't have to freak out anymore, it appears the noise is normal and just part of the lightweight flywheel.

I love Nasioc, all my answers are right in front of me

-Wes
Wes_FSTGDB is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2009, 06:01 AM   #69
Spenk
Scooby Guru
 
Member#: 7164
Join Date: Jun 2001
Location: Arizona Bay
Vehicle:
2000 Miata LS
Evo Orange Mica (1/644)

Default

ACT streetlight FW & Exedy Stage 1 clutch. Group-N, Kartboy & TiC driveline mounts/bushings from stem to stern.

"Quiet" under accel (staying out of the EWG), but sounds like a dumptruck's Jake brake when you're off the gas.

Kungkungkungkungkungkungkung!

Spenk is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2009, 08:00 AM   #70
ragejed
Scooby Specialist
 
Member#: 76817
Join Date: Dec 2004
Chapter/Region: NESIC
Location: CT
Vehicle:
2005 WRX
Black

Default

Quote:
Originally Posted by Wes_FSTGDB View Post
I have a 2004 WRX STi with an upgraded ACT HD Street Clutch and Gruppe-S light weight flywheel (basically same exact thing as the ACT one) and I have the same exact noise, yours seemed a little more harsh in the video though. To top it off I have the Cusco motor mounts and Cusco tranny mount. It's been about 8,000 miles and the car is doing fine.

I guess I don't have to freak out anymore, it appears the noise is normal and just part of the lightweight flywheel.

I love Nasioc, all my answers are right in front of me

-Wes
You should try the beatrush mounts, holly hell are those solid! makes my car sound like something is blowing up when i let off the gas!
ragejed is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2009, 12:06 AM   #71
kwan_1104
Scooby Specialist
 
Member#: 127781
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: E. Canada
Default

A lil update:

BRAND NEW OEM CLUTCH
BRAND NEW OEM FLYWHEEL

NOISE GONE!!!!!
kwan_1104 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2009, 01:25 PM   #72
ragejed
Scooby Specialist
 
Member#: 76817
Join Date: Dec 2004
Chapter/Region: NESIC
Location: CT
Vehicle:
2005 WRX
Black

Default

Quote:
Originally Posted by kwan_1104 View Post
A lil update:

BRAND NEW OEM CLUTCH
BRAND NEW OEM FLYWHEEL

NOISE GONE!!!!!
Who installed it?

If it was you, how did you line up those lil marks of balance on the PP and flywheel? opposite or together?
ragejed is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2009, 02:37 PM   #73
hipnotik978
Scooby Newbie
 
Member#: 134450
Join Date: Dec 2006
Chapter/Region: NESIC
Location: Merrimack
Vehicle:
2013 BMW 335i
Black

Default

I seem to be having the same problem as you guys. Only difference is say I'm getting off an offramp push in the clutch take it out of gear it is still clunking. Best way I can describe the noise is putting a baseball card in the spokes of bicycle tire. Do you think I should get this checked out or is this normal?
03 WRX
OEM Flywheel & Clutch replaced about 25k ago (noise just started happening 3k miles ago)
hipnotik978 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2009, 02:38 PM   #74
hipnotik978
Scooby Newbie
 
Member#: 134450
Join Date: Dec 2006
Chapter/Region: NESIC
Location: Merrimack
Vehicle:
2013 BMW 335i
Black

Default

dbl post
hipnotik978 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2009, 12:08 PM   #75
my05legacy
Scooby Newbie
 
Member#: 106873
Join Date: Feb 2006
Chapter/Region: MAIC
Location: Wise, VA
Vehicle:
2013 sti hatch
cbs

Default

add me to club.... oem clutch and flywheel
my05legacy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noise from Clutch/Flywheel, and weird short shifter problem MYfirst00 Transmission (AT/MT) & Driveline 1 05-28-2009 09:45 PM
Advice: Clutch + Flywheel installed before tune, or after tune? A difference? rhinotech Transmission (AT/MT) & Driveline 7 06-20-2007 01:26 PM
Seeking Input: Bad noise after clutch install mx_9 Transmission (AT/MT) & Driveline 3 06-04-2007 02:13 PM
strong vibrations at low rpms after clutch/flywheel install happasaiyan Transmission (AT/MT) & Driveline 5 05-02-2006 06:54 PM
Help! Noisy idle after Exedy Clutch/Flywheel install Hedge Transmission (AT/MT) & Driveline 4 11-11-2002 03:53 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2015, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.