Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday September 18, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Commercial ECU Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-28-2006, 07:51 AM   #1
xolosis
Scooby Newbie
 
Member#: 103373
Join Date: Dec 2005
Default Low RPM Low Load Issue

Guys I've got a strange problem that start a couple of days ago. So it could be mechanical.

Taken -12% from the MAF table due to running a Fuel Pressure Reg to get as close to the AFR Maps as possible. Also the car has run minus MAF setup for 2 months with no known issues.

The car has developed a stutter/surging condition at below 2000rpm and idle is rough. Looking at the logs the diagnoses looks as...

1. Idle is rough and evident from log 1 AF Correction adding fuel, then suddenly settles down to normal - see log 1.
2. Cruising below 2000rpm the car will stutter/surge sometimes violently. Again AF Correction is adding then substracting fuel frequently - see log 2

*** How do you post at NASIOC? Logs are too long to wrap around code! ***

What mechanical problems should I be looking at? Spark Plugs etc?

Now above 2000rpm the car hauls and runs normal with no CEL's etc.

Strange?
* Registered users of the site do not see these ads.
xolosis is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2006, 12:52 PM   #2
MRF582
Scooby Guru
 
Member#: 48219
Join Date: Nov 2003
Chapter/Region: MAIC
Location: Pittsburgh, PA
Vehicle:
. Always drive
the race line .

Default

you're tuning in a weird way. Increase the injector scalar instead of removing 12% from the MAF table. The car thinks you're in a lower load zone then you really are causing you to run higher timing than you should. That's the first of your problems.

I know that wasn't much help to your current problem but check for intake leaks.
MRF582 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Knock at low RPMs and load fenix-silver Factory 2.0L Turbo Powertrain 13 05-17-2010 12:51 PM
Low RPM/low boost knocking? Fred Fredburger UTEC 8 11-22-2007 10:59 AM
Flash CELs at low rpm & load? Si2WRX Engine Management & Tuning 8 04-04-2004 06:29 PM
Flashing CEL at mid-low RPMS / low Throttle - then gone johnnytran Factory 2.0L Turbo Powertrain 0 06-06-2003 03:45 AM
Detonation during low RPM/High load crash Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain 4 03-11-2002 11:33 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.