Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday April 28, 2016
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Water/Methanol Injection, Nitrous & Intercooler Cooling

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-18-2006, 03:50 PM   #1
kn0bby8
Scooby Specialist
 
Member#: 97644
Join Date: Oct 2005
Chapter/Region: Tri-State
Location: Back In NY
Vehicle:
2006 WRX
Black

Default Garbage

Does the cold weather have any effect on how my system shoud work. When the air was a little warmer my Flow Detector (Coolingmist Stage 2) when set at about 35 would lite up when I would hit about 3 pounds of boost. Now that it is cold it doesn't lite up until I hit about 10 pounds of boost. When I forst run the car it does'nt even lite up until the 3rd or 4th pull. I have checked and I have no leaks. And I am sure the kit is spraying.
Any thoughts?
Anyone who has the Coolingmist flow light thing how consistent is your light?
* Registered users of the site do not see these ads.
kn0bby8 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 11-18-2006, 05:28 PM   #2
dibblejr
Scooby Guru
 
Member#: 94070
Join Date: Aug 2005
Chapter/Region: South East
Location: Dirty South
Vehicle:
05 LGT
PSM

Default

I have no problems up here in Northern NY because of the outside temp. Try mixing a little more alky, I am assuming you are using alky. One of your nylon lines may be freezing. I would stay off the juice until your car is good and hot, are you running the clog noz. detector?
Where is your bottle?
Long run may have that muck product to freeze. It hasnt even froze up here once, whats your weather been like in the city>

Jay-R
dibblejr is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2006, 06:57 PM   #3
Drifting STI
Scooby Newbie
 
Member#: 41220
Join Date: Aug 2003
Vehicle:
1998 Legacy Wagon

Default

Sell it and get an SMC Kit
Drifting STI is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2006, 10:41 PM   #4
kn0bby8
Scooby Specialist
 
Member#: 97644
Join Date: Oct 2005
Chapter/Region: Tri-State
Location: Back In NY
Vehicle:
2006 WRX
Black

Default

Quote:
Originally Posted by Drifting STI View Post
Sell it and get an SMC Kit
I might just have to.
kn0bby8 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2006, 10:45 PM   #5
kn0bby8
Scooby Specialist
 
Member#: 97644
Join Date: Oct 2005
Chapter/Region: Tri-State
Location: Back In NY
Vehicle:
2006 WRX
Black

Default

Quote:
Originally Posted by dibblejr View Post
I have no problems up here in Northern NY because of the outside temp. Try mixing a little more alky, I am assuming you are using alky. One of your nylon lines may be freezing. I would stay off the juice until your car is good and hot, are you running the clog noz. detector?
Where is your bottle?
Long run may have that muck product to freeze. It hasnt even froze up here once, whats your weather been like in the city>

Jay-R

I highly doubt that sumpin is freezing. It has not been that cold. Yea i am running hte clog nozzle detector. That was the light I was speaking about. The clog nozzle detector is set at a little more than 20.
kn0bby8 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2006, 10:52 PM   #6
dibblejr
Scooby Guru
 
Member#: 94070
Join Date: Aug 2005
Chapter/Region: South East
Location: Dirty South
Vehicle:
05 LGT
PSM

Default

I havent had a single problem with my setup. I started out with a simple kit and I have gradually added the features to it. Not one problem. I dont know what kind of affects the cold could cause to our microprocessors in the controller. Maybe it could, just like leaving a computer in your car overnight, the next day it would have to warm up before it could work correctly.
just a thought, other than that no suggestions other than staying of the boost until everything is good and warmed up.

Good luck
Jay-R
Quote:
Originally Posted by kn0bby8 View Post
I highly doubt that sumpin is freezing. It has not been that cold. Yea i am running hte clog nozzle detector. That was the light I was speaking about. The clog nozzle detector is set at a little more than 20.
dibblejr is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Too much garbage, where to get rid of it before garbage day? Davenow Texas Impreza Club Forum -- TXIC 29 05-08-2007 03:28 PM
Garbage my CAR IS!!!! GARBAGE!!! aznburn210 Member's Car Gallery 30 01-30-2007 07:18 PM
You got Garbage in my PBS! You got PBS in my Garbage! beachbum Off-Topic 10 07-07-2006 11:50 AM
Plastic garbage or needed for torque? RS-LOVER Normally Aspirated Powertrain 4 03-02-2001 10:29 PM

All times are GMT -4. The time now is 04:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2016 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2016, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.