Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday July 13, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-12-2006, 10:56 PM   #1
Rexwagon03
Scooby Specialist
 
Member#: 127429
Join Date: Sep 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Fargo, ND
Vehicle:
2006 Legacy GT Limit
Silver

Default Loud humming coming from the engine at high speeds.

So I got a new stage 3 Exedy Hyper Clutch kit and flywheel installed earlier this week. Broke it in driving around town, (took forever). so then tonight i decided to finally get on my car again. I was pulling through the gears on the highway, and at about 110 mph, i heard a loud strange humming sound coming from the front of the car. I put my head closer to the windshield to see and sure enough it got louder the closer my head was to it. I had no wierd vibrations, Boost was good, EGT was good, and oil pressure too. so i slowed down. and turned around and got up to 110 or so again and it was still there. I have no idea what it is. I was hoping anyone would have any insight on what the noise was????????????

Also One more question. Boost creeping? Could it be from a new Perrin BOV? I had the stock Bypass on there. The car was tuned with that. and now in third gear today the boost crept up to 21 psi. its suppose to be at 19? Tomorrow I am going to put the stock Bypass valve on to see if that fixes it but was wondering if anyone has had this happen to them????




2003 wrx wagon
57,000
18G FP
TXS FMIC
Sti pinks
Walboro
Ecu Tek
Exedy Hyper clutch and lightened flywheel
Tien basic Dampner coilovers.
Stock rims
Perrin BOV
Full Vishnu TBE
* Registered users of the site do not see these ads.
Rexwagon03 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2006, 02:23 AM   #2
Rexwagon03
Scooby Specialist
 
Member#: 127429
Join Date: Sep 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Fargo, ND
Vehicle:
2006 Legacy GT Limit
Silver

Default

anybody?????????????????????
Rexwagon03 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2006, 03:47 AM   #3
02redwagone
Scooby Specialist
 
Member#: 87067
Join Date: May 2005
Chapter/Region: AKIC
Location: Oregon Coast/AK
Vehicle:
02 Old but tasty
SRP

Default

Try tapeing the fold gap on the mirrors and see if that helps. Mine do the same at 110. A deep humming sound.
02redwagone is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2006, 10:27 AM   #4
Rexwagon03
Scooby Specialist
 
Member#: 127429
Join Date: Sep 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Fargo, ND
Vehicle:
2006 Legacy GT Limit
Silver

Default

Quote:
Originally Posted by 02redwagone View Post
Try tapeing the fold gap on the mirrors and see if that helps. Mine do the same at 110. A deep humming sound.

realy? thats odd, so right where the mirror folds in?
Rexwagon03 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2006, 10:50 AM   #5
wrxdrvr
Scooby Specialist
 
Member#: 79222
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: W. Canada
Location: Canada BC
Vehicle:
'09 STi 297.5 WHP
Blue

Default

Mine does that too,... but it goes away at 130 MPh.
wrxdrvr is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2006, 11:15 AM   #6
Rexwagon03
Scooby Specialist
 
Member#: 127429
Join Date: Sep 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Fargo, ND
Vehicle:
2006 Legacy GT Limit
Silver

Default

o ok thanks guys
Rexwagon03 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wierd harmonic tone/hum coming from the intake??? trendyincdotbiz Normally Aspirated Powertrain 10 02-02-2009 09:15 PM
Humming noise from the engine bay??! sizzflair Newbies & FAQs 9 04-21-2006 06:03 PM
winding noise coming from the engine awdsleeper Service & Maintenance 4 04-12-2006 12:27 AM
Chirping sound coming from the engine bay 4-Wheel Drift Factory 2.0L Turbo Powertrain 8 07-12-2005 06:14 PM
Braking the car at high speeds WRX Raymond Transmission (AT/MT) & Driveline 23 08-13-2001 12:26 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.