Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday September 19, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Legacy Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-20-2006, 06:55 PM   #1
PowerMatt
Scooby Newbie
 
Member#: 45549
Join Date: Oct 2003
Location: Ocala, FL, USA
Vehicle:
2008 Impreza 2.5i
Silver

Default Creaking at slow speed, squeaking at higher speeds

My '96 GT has been making an odd sound ever since I had the rotors turned. Under slow speeds, it's a creaking sound. Up above 30 or so, it becomes a squeaking. The duration of the squeak or creak directly depends on how fast I'm going, and is very consistent. It will only squeak under a certain braking force, but at slow speeds it pretty much always creaks.

Is it my rotors? My pads? Something else?

Also, today it got a bit more strange. It felt like the brakes were sticking. A couple of times after braking for a corner, it got very sluggish. At one moment, the engine even started to sound like the motor in an '89 Cavalier or something...

What in the world is going on?
* Registered users of the site do not see these ads.
PowerMatt is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2006, 07:46 PM   #2
Wiscon_Mark
Scooby Guru
 
Member#: 94945
Join Date: Aug 2005
Chapter/Region: MWSOC
Location: Stevens Point, WI
Vehicle:
1995 Legacy OB 5MT
2003 Forester X 5MT

Default

Is this only when you're braking?
Wiscon_Mark is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2006, 08:31 PM   #3
fibuz
Scooby Specialist
 
Member#: 53410
Join Date: Jan 2004
Chapter/Region: SWIC
Location: Tucson, AZ / Port Angeles, WA
Vehicle:
BE-> GD->GR->SG->BL
WAawd.org

Default

Pads/backing plate etc are my guess.
fibuz is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2006, 08:34 PM   #4
PowerMatt
Scooby Newbie
 
Member#: 45549
Join Date: Oct 2003
Location: Ocala, FL, USA
Vehicle:
2008 Impreza 2.5i
Silver

Default

Above parking lot speed, yes. Crawling around under 10 mph it does it pretty much all the time, though it doesn't seem to do it when it's cold.

As for the hesitation, that just started tonight. I'm not sure if that's because I drove 70 miles today, or if maybe it's getting worse.

Quote:
Pads/backing plate etc are my guess.
That's my initial guess too. On the front, one side has them and the other doesn't (plates/shims that is). I've got to see if anyone around here actually has the plates, though.
PowerMatt is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2006, 08:36 PM   #5
Wiscon_Mark
Scooby Guru
 
Member#: 94945
Join Date: Aug 2005
Chapter/Region: MWSOC
Location: Stevens Point, WI
Vehicle:
1995 Legacy OB 5MT
2003 Forester X 5MT

Default

Yeah, sounds like your pads are rubbing.
Wiscon_Mark is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2006, 01:43 PM   #6
PowerMatt
Scooby Newbie
 
Member#: 45549
Join Date: Oct 2003
Location: Ocala, FL, USA
Vehicle:
2008 Impreza 2.5i
Silver

Default

That seems to have been it. I replaced the pads yesterday and took it for a drive today. Didn't hear a thing.
PowerMatt is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2006, 03:12 PM   #7
fibuz
Scooby Specialist
 
Member#: 53410
Join Date: Jan 2004
Chapter/Region: SWIC
Location: Tucson, AZ / Port Angeles, WA
Vehicle:
BE-> GD->GR->SG->BL
WAawd.org

Default

Sweet!
fibuz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Steering creaking, and vibrating steering wheel at high speed MorphiasX Brakes, Steering & Suspension 2 11-29-2009 01:46 AM
Steering wheel shudder at higher speeds jay25RS Brakes, Steering & Suspension 6 06-05-2004 08:24 PM
Loud squeak at low speeds EJ1 Service & Maintenance 6 05-25-2004 03:40 PM
Pulling to the left at higher speed wheeljack Service & Maintenance 6 11-06-2002 12:55 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.