Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday September 16, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
South West Impreza Club
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Chapters > South West Impreza Club Forum -- SWIC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-09-2007, 02:44 PM   #1
SubeSTIle
Scooby Specialist
 
Member#: 80736
Join Date: Feb 2005
Chapter/Region: SWIC
Location: West Valley, AZ
Vehicle:
1999 FXT White
E85 is for girls

Default HELP missfiring issue.

hey guys, i keep getting misfiring CEL and the car has been obviously misfiring. the car idles rough when misfiring, i have only noticed it doing it when idling. if i turn off the car when its doing it and turn it back on the misfiring goes away but the cel does not. what could be causing this to happen?

Thanks
James
* Registered users of the site do not see these ads.
SubeSTIle is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2007, 02:46 PM   #2
Valhakar
Scooby Specialist
 
Member#: 39514
Join Date: Jul 2003
Chapter/Region: SWIC
Location: Avondale, AZ
Vehicle:
2003 WRX 2.5L Hybrid
Mostly Blue

Default

What mods?
Valhakar is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2007, 02:49 PM   #3
le wagon
Scooby Specialist
 
Member#: 109109
Join Date: Mar 2006
Chapter/Region: SCIC
Location: VALENCIA/ OC
Vehicle:
2005 WRX wagon
Wrong Fitment Crew #015

Default

maybe you just need some new spark plugs? have you ever changed them?
le wagon is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2007, 04:33 PM   #4
SubeSTIle
Scooby Specialist
 
Member#: 80736
Join Date: Feb 2005
Chapter/Region: SWIC
Location: West Valley, AZ
Vehicle:
1999 FXT White
E85 is for girls

Default

spark plugs are new about maybe 5-7k miles, car is stock engine wise
SubeSTIle is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2007, 05:20 PM   #5
LegacyGt05
Scooby Specialist
 
Member#: 80074
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: SWIC
Location: Peoria, AZ
Vehicle:
2007 BMW 335i
Sapphire Black Metallic

Default

Your fuel injectors might be going bad as well .... I had one that was going bad, but it took two weeks for it to throw a check engine light.
LegacyGt05 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2007, 06:10 PM   #6
SubeSTIle
Scooby Specialist
 
Member#: 80736
Join Date: Feb 2005
Chapter/Region: SWIC
Location: West Valley, AZ
Vehicle:
1999 FXT White
E85 is for girls

Default

oh thats always a happy thought... if i upgrade my injectors to STI pink 565cc injectors, do i need to upgrade the fuel pump also?
SubeSTIle is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2007, 11:14 PM   #7
dozer54321
Scooby Specialist
 
Member#: 116437
Join Date: Jun 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Glendale, AZ
Vehicle:
2002 WRX - MINE
99 SUS - WIFEY

Default

good idea to do, put some injector cleaner in, prolly wouldnt hurt to try, also check your plugs, did you gap them correctly? maybe water in coil? have you been playing to gotten your car cleaned?
dozer54321 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 12:42 AM   #8
SubeSTIle
Scooby Specialist
 
Member#: 80736
Join Date: Feb 2005
Chapter/Region: SWIC
Location: West Valley, AZ
Vehicle:
1999 FXT White
E85 is for girls

Default

Robert at FAT installed new plugs when he did my short block, i assume they were gapped correctly. i will run some injector cleaner through it, im going to get some magnacore plug wires i think and see if that helps the problems, anyone know anywhere to get those relativly inexpensive?
SubeSTIle is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 11:19 AM   #9
Poweredbysnail
Scooby Specialist
 
Member#: 74753
Join Date: Nov 2004
Chapter/Region: BAIC
Location: Snail Performance
Vehicle:
2003 Wrx 2.5Lw/gt30r
Team Snail

Default

Yeah thats what i would go for the plug wires if they are old
Poweredbysnail is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 11:41 AM   #10
LegacyGt05
Scooby Specialist
 
Member#: 80074
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: SWIC
Location: Peoria, AZ
Vehicle:
2007 BMW 335i
Sapphire Black Metallic

Default

Why haven't your brought the car back to FAT? I am sure Robert would be more than happy (Or Chris) to help diagnose your issue
LegacyGt05 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 11:49 AM   #11
ArizonaSTI
Scooby Newbie
 
Member#: 113345
Join Date: Apr 2006
Chapter/Region: NWIC
Location: Sunnyside, WA
Vehicle:
2006 Impreza STI
Steel grey

Default

you can pull the spark plug wire off of the spark plug while its running and maker sure that cylinder is firing
ArizonaSTI is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with issue on this forum.....(Computer issue.) JDMbyBlood General Community 5 10-30-2008 05:55 PM
Help. Missfire on all 4 cylinders. Chaotic Yeti Factory 2.0L Turbo Powertrain 5 04-24-2008 03:07 PM
Help Missfire... bee_rex Factory 2.0L Turbo Powertrain 7 07-16-2007 08:39 AM
need help re/issues on the ej25 Benjamin Tang Normally Aspirated Powertrain 2 02-09-2003 08:20 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.