Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday August 3, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Click here to visit TireRack
Brakes & Suspension Forum sponsored by The Tire Rack

Losing traction? Need new tires?
Click here to visit the NASIOC Upgrade Garage...
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Brakes, Steering & Suspension

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-26-2001, 02:28 PM   #1
DrunkenMonkey
Scooby Specialist
 
Member#: 3100
Join Date: Nov 2000
Chapter/Region: MAIC
Location: Beat Space Nine
Vehicle:
2011 WRX Hatch
White

Question Handling Problem on 00RS with P1 suspension setup...any help?

Okay i am learning more about suspension all the time..and my car has been having a problem lately that it didnt have when I first installed the P1 setup...its having quite bad "push" in the front end..when I go around a corner fast the front starts to slide and go straight..the tires have plenty of tread on them and they are yokohama AVS intermidiates on 17' OZ P1 rims....it seems like the car has been doing it ever since I rotated the tires..okay when i did that I noticed that there IS a slight camber problem in the front left wheel which made the tire wear alot on the inner edge...but it seems like that would make the problem happen only on one turning direction..and actually help turning in the other..but the sysmptom is the same on both right and left hand turns...I do have a 22mm rear sway bar..no rear strut bar..no front strut or sway bars..it seems like the rear of the car would want to kick out..instead of the front sliding....does anyone know what could cause it..or any way to make it handle better?...and I havent ruled out the possibilty that it could be my driving. sorry this is so long by the way haha..any thoughts? thanks!

DM
* Registered users of the site do not see these ads.
DrunkenMonkey is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 11-26-2001, 02:36 PM   #2
skidplatez
Scooby Specialist
 
Member#: 1575
Join Date: Jun 2000
Chapter/Region: South East
Location: Atlanta GA, USA
Vehicle:
2011 WRX Premium
Blackest Black

Default

Sounds like you need an alignment and some practice

Take a look at www.drivingtechniques.co.uk

Or try a book from Amazon called "Going Faster" from the Skip barber driving school.
skidplatez is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2001, 02:45 PM   #3
mav1c
Hoodbridge!
Moderator
 
Member#: 560
Join Date: Nov 1999
Chapter/Region: MAIC
Location: Woodbridge, VA
Vehicle:
2006 STi, '11 A4
Crystal Gray, Silver

Default

Did you check, and/or change, the air pressures? I am betting that the rears have less pressure, and when you moved them to the front, that caused the push. Last time I was at the track, I was pushing really bad. Went in, checked the pressures, and they were all about the same. Took 2 lbs out of the rears, and added 1 lb to the front. The next session the car lost the push and was pretty much neutral. Basically, you want to run about 3-4 lbs more pressure in the fronts, depending on conditions. On the street, I run 38 front, 35 rear. At the track, I up it to 40 front, 37 rear.
Oh, and I am also running the P1 suspension with Toyo Proxes T1-S tires with a 20mm rear sway, stock front, and front strut bar.
mav1c is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2001, 03:10 PM   #4
DrunkenMonkey
Scooby Specialist
 
Member#: 3100
Join Date: Nov 2000
Chapter/Region: MAIC
Location: Beat Space Nine
Vehicle:
2011 WRX Hatch
White

Default

Hey wsup tim..cool deal i'll check out my tire pressures when I get home....skidplatz thanks for the site i'll check that out as well

DM
DrunkenMonkey is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help Me With My Suspension Setup, Please? nerdydorkus Brakes, Steering & Suspension 2 08-13-2007 05:18 PM
help with a suspension setup tartay Brakes, Steering & Suspension 0 05-29-2003 11:34 PM
problem with custom stage 4...any help? b00st3d Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 21 06-18-2002 08:35 AM
Any interest in a P1 suspension setup? Tangmere Rocky Mountains Impreza Club Forum -- RMIC 0 05-06-2002 10:24 PM
P1 suspension setup for sale Tangmere Rocky Mountains Impreza Club Forum -- RMIC 1 05-06-2001 05:55 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2015, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.