Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday December 26, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-17-2007, 05:49 PM   #1
JCity
Scooby Specialist
 
Member#: 131845
Join Date: Nov 2006
Chapter/Region: NWIC
Location: Washington
Vehicle:
1994 Acura Integra
R-81

Default CEL Problems ...

Hey guysi drive a '01 RS and i love it. But as of late it's been giving me some hesitation problems thats i'm starting to get tired of ...

The main code the car is throwing is the P0477 Evap Code and now everyonce in awhile it'll throw the misfire codes on all four cylinders.
i've been reading up on the p0477 code possibly being a kink in the line off charcoal canister i can't visibly see one and i've always made sure the gas cap is always tight so i'm running out of ideas.

The four misfire CEL's the car is throwing will come and go after i clear the codes and they pop back up, i've changed spark plugs & plug wires and still it comes back, so i'm not sure where i should go from there to solve the misfiring issue. Another issue although i doubt it's a problem is i'm running a AEM short ram intake and it raining up here in the nw I'm thinking doesn't help the motor when the rain goes through the hood vents and the cone filter sucks up all the moisture, which could possibly be leading the car to misfire ? ...

When i drive the car at times it'll hesitate/choke out on the highway or even while just driving on streets, sometimes it even backfires (which i'm assuming is related to the misfire code)

I'm losing joy in driving the car now and it's more of a chore of trying to get from point A to point B than previously when it was enjoyable. Me being a college student i don't really have the available funds for a shop to take a look cause tuition rapes harder than the 85/hr. mechanics charge. So if you guys could give me any guidance on this problem i'd greatly appreciate ! ...

- Thanks Justin
* Registered users of the site do not see these ads.
JCity is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Idling problems and wierd Cel problem.. Help please SPOOLME Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 4 01-26-2008 03:07 PM
Tranny and CEL problems NJ WRX Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 4 06-28-2001 08:48 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.