Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday April 18, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-22-2007, 02:40 PM   #1
epicklein22
Scooby Newbie
 
Member#: 133001
Join Date: Nov 2006
Location: mantua, ohio
Vehicle:
1993 impreza wagon
white

Default Help Me: car wouldn't start

Hi, I am in need of some help. I changed the fuel lines on my 93 impreza from the gas tank to the body but now it wouldn't start. Any ideas how I can get it to start. possibly a bleeding technic.

Thanks for any help,
Andy
* Registered users of the site do not see these ads.
epicklein22 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2007, 05:09 PM   #2
4pOwnag3
Scooby Specialist
 
Member#: 53200
Join Date: Jan 2004
Chapter/Region: MWSOC
Location: Windy City, 328 whp 100oct
Vehicle:
2004 S60R
Gray

Default

any leaks?
4pOwnag3 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2007, 05:18 PM   #3
epicklein22
Scooby Newbie
 
Member#: 133001
Join Date: Nov 2006
Location: mantua, ohio
Vehicle:
1993 impreza wagon
white

Default

no, i replaced a leak above the tank and now it wouldn't start, i assumed that the fuel pump would pump the air out of the lines and back to the tank and then start but i havent had any luck.
epicklein22 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2007, 05:20 PM   #4
munkis
Scooby Guru
 
Member#: 1847
Join Date: Jul 2000
Chapter/Region: Tri-State
Location: brokenmotorsports.com
Vehicle:
Team Broken: V6 GF
rallyarmor.com

Default

how long did you crank it for? Did you unplug anything?

you should be able to prime it by cycling the key on and off a few times waiting about 10 seconds inbetween each cycle.

Jay
munkis is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2007, 05:27 PM   #5
epicklein22
Scooby Newbie
 
Member#: 133001
Join Date: Nov 2006
Location: mantua, ohio
Vehicle:
1993 impreza wagon
white

Default

i cranked on it for a good time 15 seconds, didn't unplug anything, i did prime it four or five time but i did consectively. Do you think waiting the ten seconds will do the trick.
epicklein22 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2007, 06:36 PM   #6
munkis
Scooby Guru
 
Member#: 1847
Join Date: Jul 2000
Chapter/Region: Tri-State
Location: brokenmotorsports.com
Vehicle:
Team Broken: V6 GF
rallyarmor.com

Default

if the fuel system is dry it could take more than 15 seconds to get it going. Try what i suggested and see what happens.
munkis is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2007, 08:42 PM   #7
epicklein22
Scooby Newbie
 
Member#: 133001
Join Date: Nov 2006
Location: mantua, ohio
Vehicle:
1993 impreza wagon
white

Default

it didn't work. Any ideas on what to do next? Does anyone possibly have an idea about bleeding the system?
epicklein22 is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2007, 04:14 PM   #8
epicklein22
Scooby Newbie
 
Member#: 133001
Join Date: Nov 2006
Location: mantua, ohio
Vehicle:
1993 impreza wagon
white

Default

I fixed it, the common rookie mistake of switching the lines up. My dad and I never had a problem fixing something on it before so that's why we went back and double checked. I'd like to thank whoever gave me advice.
epicklein22 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Zidane's car wouldn't start today. south_texas_scoobie Off-Topic 8 07-28-2006 12:48 PM
Car wouldn't start, battery was okay balajc Impreza Forum 6 01-30-2005 09:43 AM
My car wouldn't start this morning... T-WREXX Texas Impreza Club Forum -- TXIC 30 09-13-2004 06:06 PM
Car wouldn't start vitaminwrx Factory 2.0L Turbo Powertrain 1 09-04-2004 02:45 PM
Car wouldn't start this morning! Hedonic Treadmill Mid West Subaru Owners Club Forum -- MWSOC 19 03-06-2002 01:17 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.