Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday October 2, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Legacy Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-26-2007, 02:37 PM   #1
Sephro
Scooby Specialist
 
Member#: 22319
Join Date: Aug 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Hudson MA
Vehicle:
05 LGT LDT

Default Pulling an OBDI CEL#

Okay... Today my 95 Legacy L wagon gave me some trouble.. here is what it did..
I get going and when I take my foot off the gas it seems to maintain speed much like cruise control is on even though it isn't.. after like 1-5 seconds it would kick off.. I stop at the first red light and it's reving at like 3200rpms... get going and it's doing the sticky throttle deal again.. then at the next light at first it's reving on it's own.. like from 1000rpms to 3500rpms.. then it goes down and starts to stall out.. I had to keep my foot on the gas to keep it running... This is when the CEL finally came on...

Now I've never had an OBDI Subaru before. In my old OBDI honda you could jump a plug and it would flash out the Code via the CEL.. Can you do this with Subarus? I searched but didn't see anything..

I'm kinda thinking it might be the TPS... But want to pull the code... Also does anyone have the list of codes?

Thanks!
* Registered users of the site do not see these ads.
Sephro is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2007, 08:51 AM   #2
cowapult
Scooby Specialist
 
Member#: 25324
Join Date: Sep 2002
Chapter/Region: MAIC
Location: London, UK (formerly Wash DC)
Vehicle:
00 2.5RSwhite-sold
91 Legacy Turbo Red

Default

cowapult is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2007, 08:57 AM   #3
folkstyle171
Scooby Newbie
 
Member#: 134326
Join Date: Dec 2006
Chapter/Region: International
Location: Rokunohe, Aomori, Japan
Vehicle:
1998 STi Type R
Blue

Default

If it is hunting for Idle It would come to mind first, the IACV Idle air control valve. It will act like it is cold and try to warm it up then dip way down. All the way to 3k rpm is a little strange. I bet that was the code though 24 i think off of the link above.
folkstyle171 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2007, 01:00 PM   #4
Wiscon_Mark
Scooby Guru
 
Member#: 94945
Join Date: Aug 2005
Chapter/Region: MWSOC
Location: Stevens Point, WI
Vehicle:
1995 Legacy OB 5MT
2003 Forester X 5MT

Default

You have OBDII, not I.
Wiscon_Mark is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2007, 03:10 PM   #5
cowapult
Scooby Specialist
 
Member#: 25324
Join Date: Sep 2002
Chapter/Region: MAIC
Location: London, UK (formerly Wash DC)
Vehicle:
00 2.5RSwhite-sold
91 Legacy Turbo Red

Default

Quote:
Originally Posted by Wiscon_Mark View Post
You have OBDII, not I.
You sure it didn't change halfway through MY95? I thought that's the way it happened with the Impreza. But yes, good question to ask.
cowapult is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2007, 01:17 PM   #6
runninstrong
Scooby Specialist
 
Member#: 121474
Join Date: Jul 2006
Chapter/Region: NESIC
Location: Middle East of CT
Vehicle:
1991 SS & 2013 STi
Red & Blue

Default

my 95 Legacy is OBDI, made that mistake before.
runninstrong is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2007, 09:34 PM   #7
Wiscon_Mark
Scooby Guru
 
Member#: 94945
Join Date: Aug 2005
Chapter/Region: MWSOC
Location: Stevens Point, WI
Vehicle:
1995 Legacy OB 5MT
2003 Forester X 5MT

Default

Quote:
Originally Posted by runninstrong View Post
my 95 Legacy is OBDI, made that mistake before.
Quote:
Originally Posted by cowapult View Post
You sure it didn't change halfway through MY95? I thought that's the way it happened with the Impreza. But yes, good question to ask.
No, I'm pretty darn sure that the Legacy was OBDII from 95+

Mine is OBDII and I have one of the earliest MY95 vehicles.

The Impreza MY95 was described to me by an Impreza owner as OBD1.5
Wiscon_Mark is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2007, 08:44 AM   #8
Sephro
Scooby Specialist
 
Member#: 22319
Join Date: Aug 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Hudson MA
Vehicle:
05 LGT LDT

Default

Hrmn... I thought they changed over in 96 across all cars?

The light went out and it's being fine now...
I've got a shop manual thing (one of those cheap ones you see at most car parts stores) but it's packed away right now..
Sephro is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2007, 01:10 PM   #9
Wiscon_Mark
Scooby Guru
 
Member#: 94945
Join Date: Aug 2005
Chapter/Region: MWSOC
Location: Stevens Point, WI
Vehicle:
1995 Legacy OB 5MT
2003 Forester X 5MT

Default

Quote:
Originally Posted by Sephro View Post
Hrmn... I thought they changed over in 96 across all cars?
96 was the year the US required all vehicles sold to be OBDII, many complied a bit earlier.
Wiscon_Mark is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fooling an OBDI o2 sensor steve_d South East Region Forum 5 05-13-2004 08:13 PM
I'm thinking about pulling an all-nighter kenshiro Off-Topic 22 07-01-2003 09:47 PM
Pulled an RX7 out of the snow Steve00RS General Forum Archive 7 12-14-2000 02:03 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.