Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday August 1, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Car Audio, Video & Security

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-03-2008, 04:46 PM   #26
SpreadHeadLINC
Scooby Newbie
 
Member#: 149802
Join Date: May 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: Crested Butte, CO
Vehicle:
2005 WRX Wagon
WRB

Default

Thanks guys. SVXdc, you are the man. One-stop shop, for sure.

Cheers,

Andrew
* Registered users of the site do not see these ads.
SpreadHeadLINC is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2008, 05:28 AM   #27
aure
Scooby Newbie
 
Member#: 180221
Join Date: May 2008
Chapter/Region: SCIC
Location: SD!
Vehicle:
2004 Impreza WRX
PSM

Default

Hey guys I recently took out my Pioneer deh-p690UB from my old lexus that had a stock amp w/ premier sound. I was told that the lex needed to be completely rewired due to the amp that was "in" the pioneer deck...I have an 04 WRX now and I am looking to put this deck into the subie. Am I going to run into that same problem? Or can I grab a wiring harness for a subie and I am good to go? Thanks for the help.

Looked up the subie wiring harness on Circuitcity.com and it said I would need two wiring harnesses to complete the intall...true?

Pioneer DEH - P690UB http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Products/CarAudioVideo/Source/CD-Players/DEH-P690UB
aure is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2008, 12:16 PM   #28
mcdeve8
Scooby Newbie
 
Member#: 143174
Join Date: Mar 2007
Chapter/Region: NWIC
Location: Kalispell, MT
Vehicle:
2005 WRX Wagon
CGM

Default

As far as I know, you should be able to grab a Subie harness and wire it up. I'm not familiar with Lexus's and the only thing I can think of is that it's stock system had an amplifier and needed low level inputs from the deck. Unless the 04 is different the metra harness number is 70-8901 (single piece).
mcdeve8 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2008, 12:43 PM   #29
aure
Scooby Newbie
 
Member#: 180221
Join Date: May 2008
Chapter/Region: SCIC
Location: SD!
Vehicle:
2004 Impreza WRX
PSM

Default

and one last noobie question...am i going to need to run anything new to the battery? or just unhook when installing and rehook when done installing? dont need to hook up a new fuse as if i had an amp and subs in the back too. thanks.
aure is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2008, 01:02 PM   #30
mcdeve8
Scooby Newbie
 
Member#: 143174
Join Date: Mar 2007
Chapter/Region: NWIC
Location: Kalispell, MT
Vehicle:
2005 WRX Wagon
CGM

Default

The head unit should have its own fuse. No extra fuse should be necessary.
mcdeve8 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2008, 12:50 AM   #31
aure
Scooby Newbie
 
Member#: 180221
Join Date: May 2008
Chapter/Region: SCIC
Location: SD!
Vehicle:
2004 Impreza WRX
PSM

Default

Really a great help...thanks a lot for the replies mcdeve
aure is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2008, 12:18 AM   #32
ilitical
Scooby Newbie
 
Member#: 183801
Join Date: Jul 2008
Default

Followed the tutroial and somewhere during my install, my dome lights, clock, alarm all stopped working. im unsure of what i did wrong, i just plugged the subaru harness in and attached all the wires from the HU harness and now they are all dead. I checked every fuse and all where good.

One thing i had to do to get power to the head unit was run the power wire from the HU to the accessory wire on the harness becuz it wasnt recieving power, could it be overloading the circuit? The radio and amp, etc. work but no dome lights, clock, or alarm. =[ help!
ilitical is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2008, 11:11 AM   #33
brianroy86
Scooby Newbie
 
Member#: 182320
Join Date: Jun 2008
Chapter/Region: NESIC
Location: Johnston RI
Vehicle:
2006 WRX Ltd Wagon
Black (wicked tuned)

Default

you should just need to run the yellow power cables together, and don't forget the red ignition wire (i think its red). If you don't, the radio won't get power when you turn the car on. I just put a sony HU in my 05 impreza with no real problems. I did have my accessory wire hooked up to the ATT wire, which made the radio ATT whenever i turned off my headlights though lol. You can just unhook the acc cable, no need for it with the aftermarket radio i guess. at least not on mine


One problem I am having though is that the climate control/HU panel does not fit around the new radio. Anyone have a suggestion on how to cut out a little bit of the space so i can get it in? I'm tryin a dremmel, but its a weird angle because the dremmels a little too long to get in there right. Plus the corners are proving to be difficult
brianroy86 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2008, 05:30 PM   #34
mcdeve8
Scooby Newbie
 
Member#: 143174
Join Date: Mar 2007
Chapter/Region: NWIC
Location: Kalispell, MT
Vehicle:
2005 WRX Wagon
CGM

Default

This is just a guess, but your clock/dome power issue might be related to the constant power wire (yellow on harness) not providing 12VDC (don't have a schematic so I'm not positive). Do you have power on both sides of the fuse for the clock/dome light?

If you use the accessory wire only for power, the memory on the deck will clear every time the car is shut off.
mcdeve8 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2008, 03:04 PM   #35
The Hammer
Scooby Newbie
 
Member#: 185679
Join Date: Jul 2008
Default

Is there a 3.5mm jack or RCA jacks on the back of the original stereo? I was thinking of trying to run a plug for an mp3 player to an aux jack on the existing stereo if one is there. Hate to take everything apart if it wouldn't work anyway. Thanks.
The Hammer is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2008, 05:02 PM   #36
mcdeve8
Scooby Newbie
 
Member#: 143174
Join Date: Mar 2007
Chapter/Region: NWIC
Location: Kalispell, MT
Vehicle:
2005 WRX Wagon
CGM

Default

Here's a thread with information on the stock head unit.
http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=749402

As far as I know there are no RCA's or 3.5mm jacks on the stock unit.
mcdeve8 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 12:55 PM   #37
wolftroutcobra
Scooby Newbie
 
Member#: 218979
Join Date: Jul 2009
Chapter/Region: NWIC
Location: Portland OR
Vehicle:
2005 Saab 9-2x aero
silver

Default

I have to assume so, but are these instructions the same on a 9-2x?
wolftroutcobra is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 05:29 PM   #38
Uncanny
Scooby Specialist
 
Member#: 133012
Join Date: Nov 2006
Chapter/Region: Tri-State
Location: Syracuse, NY
Vehicle:
2011 WRX
Obsidian Black Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by wolftroutcobra View Post
I have to assume so, but are these instructions the same on a 9-2x?
Yes45
Uncanny is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2010, 01:17 AM   #39
Protege Menace
Scooby Specialist
 
Member#: 41950
Join Date: Aug 2003
Chapter/Region: International
Location: www.faqurug.com
Vehicle:
faq u rug

Default

I'd like to thank you for posting this, it helped tremendously when I put my stereo in tonight.


The one tip I'd like to tell others trying to get the upper bezel off:


There are 2 very easy to pop clips in the middle, represented by yellow dots:





Then, the hard part is getting the top 2 clips out. I tried using quite a bit of force, but couldn't get them without possibly breaking the plastic. In the end I took a long screwdriver, stuck it straight up, behind the bezel, and pried so that the force of the screwdriver tip was right NEXT to the top 2 clips (shown as red dots) and made a force towards my face. Also, the top 2 clips are male on the bezel, which fit snuugly into the female holes on the dash itself, so you should be popping the bezel off straight towards you.

That was the one hiccup I had, not knowing exactly how the final clips were, since we are told to carefully wiggle them, and they are in there TIGHT, so a screwdriver behind it did the trick
Protege Menace is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2010, 11:07 PM   #40
Viago
Scooby Newbie
 
Member#: 257646
Join Date: Sep 2010
Chapter/Region: NESIC
Location: Maine
Vehicle:
2005 Impreza 2.5 RS
Silver

Default

I just got my first Subaru on 9/10/10.

2005 Impreza 2.5 RS
4dr WGN
Auto

I want to install either
Jensen VM9214 or VM9424

I am not sure if my Impreza will take a 7 inch wide HD. any clairification on it would help. My current is 2in Heigh and around 6 1/2 ish long (it does have the lil holder underneath that from many other how to's (this one, the 06 wrx one and the wrx carputer) i can tell can be removed to fit a 4in heigh HD

thanks.
Viago is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2010, 05:25 PM   #41
mcdeve8
Scooby Newbie
 
Member#: 143174
Join Date: Mar 2007
Chapter/Region: NWIC
Location: Kalispell, MT
Vehicle:
2005 WRX Wagon
CGM

Default

Glad this writeup was helpful to you guys. I took a look on the Crutchfield site and it indicated that the Jensen VM9214 and VM9224 both fit in the '05 RS. Congrats on the new Subey.
mcdeve8 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 01:25 PM   #42
Viago
Scooby Newbie
 
Member#: 257646
Join Date: Sep 2010
Chapter/Region: NESIC
Location: Maine
Vehicle:
2005 Impreza 2.5 RS
Silver

Default



thanks for your walk through. I had trubble getting mine to work. lol. but that was the head unit.
Viago is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2011, 12:20 AM   #43
dc5_girl
Scooby Newbie
 
Member#: 129993
Join Date: Oct 2006
Default

i love this post. thanks so much
dc5_girl is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2011, 04:56 PM   #44
hype-R-29
Scooby Newbie
 
Member#: 67431
Join Date: Aug 2004
Chapter/Region: BAIC
Location: SF Bay Area
Default

subscribed for Sunday!..good info
hype-R-29 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2011, 05:05 PM   #45
hype-R-29
Scooby Newbie
 
Member#: 67431
Join Date: Aug 2004
Chapter/Region: BAIC
Location: SF Bay Area
Default

what color is the remote lead wire? for aftermarket amp turn on.. Blue?
hype-R-29 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2011, 05:25 PM   #46
mcdeve8
Scooby Newbie
 
Member#: 143174
Join Date: Mar 2007
Chapter/Region: NWIC
Location: Kalispell, MT
Vehicle:
2005 WRX Wagon
CGM

Default

IIRC, yes, the remote turn on lead should be blue.

Usually, the aftermarket harnesses are wired for power as follows:

Red - Ignition Powered
Yellow - Constant power
Black - Ground
Blue - Remote Amp Lead

This is from the dusty recesses of my brain so you might want to double check.
mcdeve8 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2011, 05:23 PM   #47
chad_wick
Scooby Newbie
 
Member#: 267831
Join Date: Dec 2010
Chapter/Region: SWIC
Location: Peoria AZ
Vehicle:
2006 STi
Gray

Default

nice set up i want to install my on set up its not that hard thanks.
chad_wick is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2011, 11:13 AM   #48
Didymus78wrx
Scooby Newbie
 
Member#: 284534
Join Date: Jun 2011
Location: Illinois
Vehicle:
2005 WRX
Blue

Default I have an 05 wrx, but it's and automatic

I am stuck on trying to get the part that houses the gear shift to come free. On the automatic it has the gear pattern and don't know if its attached or how to remove it. Any help is appreciated...Thanks in advance Tom
Didymus78wrx is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2011, 05:25 PM   #49
mcdeve8
Scooby Newbie
 
Member#: 143174
Join Date: Mar 2007
Chapter/Region: NWIC
Location: Kalispell, MT
Vehicle:
2005 WRX Wagon
CGM

Default

Good question. From what I've found looking around, you can unscrew the shift knob and pop off the bezel assembly, similar to the manual version. At least that's what the link below shows. Or, it's bunk, and I'm a liar!

http://www.redlinegoods.com/SubaruWRX05install.shtm
mcdeve8 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 01:02 PM   #50
Didymus78wrx
Scooby Newbie
 
Member#: 284534
Join Date: Jun 2011
Location: Illinois
Vehicle:
2005 WRX
Blue

Default I got it

Hey, thanks. I got it, just had to put the car in neutral and take the leather knob off. I got the pioneer avh p3300bt, so hoping everything will work perfectly... Thanks again for the write up.
Didymus78wrx is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how to install and aem injector driver bloopsta26 Other Engine Management 0 11-05-2008 06:31 PM
How to disarm and remove the alarm/remote entry Danny Boy Car Audio, Video & Security 3 12-24-2006 01:29 PM
How to install your deck in a 2002 WRX? [freeman] Car Audio, Video & Security 8 02-28-2002 04:21 AM
Does anyone in this area know how to install and fine tune a TEC-II MY99 2.5GT Mid Atlantic Impreza Club -- MAIC 1 07-04-2001 01:07 AM
Need Directions on how to install and something for sale scoobyruman New England Impreza Club Forum -- NESIC 14 07-02-2001 09:58 AM


All times are GMT -4. The time now is 01:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.