Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday July 11, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Canada Region Club
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Regional Areas > Canada Region Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-12-2000, 11:40 AM   #1
Black TS
Scooby Newbie
 
Member#: 1296
Join Date: Apr 2000
Location: West Vancouver, BC, Canada
Post Have a Question?

I have a 99 5-speed TS and I recently found that when I drive the car in the morning the the shifting feels very "notchy", as in it doesn't feel very smooth when I shift from 1st to 2nd. (I'm not talking about clutch, I talking about moving the stick from 1st to 2nd) Is that normal? If it isn't normal, got any ideas why it is doing this?
The weird thing is that it goes away after I drive for like 20 minutes.
* Registered users of the site do not see these ads.
Black TS is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2000, 01:03 PM   #2
Robin2
NASIOC Supporter
 
Member#: 390
Join Date: Oct 1999
Chapter/Region: E. Canada
Location: Ottawa, Ontario, Canada
Vehicle:
2011 WRX sedan
Plasma Blue

Post

Like Tulit says... I've switched my RS to synthetic and it's really smooth...

Robin
Robin2 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2000, 01:19 PM   #3
Orbiter
Scooby Specialist
 
Member#: 66
Join Date: Jul 1999
Location: Vancouver, British Columbia, C
Vehicle:
2002 Impreza WRX
Britney Edition

Post

i use redline tranny oil.. much better in the morning.
Orbiter is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2000, 03:20 PM   #4
yuusaku
Scooby Newbie
 
Member#: 387
Join Date: Oct 1999
Location: Coquitlam, BC, Canada
Vehicle:
2000 Impreza 2.5RS
Aspen White

Post

i have the same problem too....(both the clutch and the stick)...

the mileage of my subie is around 11000km...ready to use synthtic oil yet???
where can i buy redline oil???wal-mart???(guess not...)
yuusaku is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2000, 12:08 AM   #5
tulit
Scooby Specialist
 
Member#: 338
Join Date: Sep 1999
Chapter/Region: E. Canada
Location: Toronto
Vehicle:
09 STi
White

Post

Probably just needs to warm up.

You might consider switching to a synthetic tranny fluid. It should smooth things out.
tulit is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2000, 02:44 AM   #6
Katsudon
Scooby Newbie
 
Member#: 24
Join Date: Jun 1999
Chapter/Region: VIC
Location: Vancouver, B.C., Canada
Post

I think whats happening is that in the morning, the tranny fluid is drained to the bottom of the pan. That means the gears are not lubed. You have to warm it up and get the gears lubed by driving really slow for a couple of minutes, so that it won't be so notchy. Synthetic will cetainly help as it clings on to the gears during overnight. Red Line is the choice for tranny oil.


Mike
Black 99 RS
Katsudon is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2000, 10:09 AM   #7
Black TS
Scooby Newbie
 
Member#: 1296
Join Date: Apr 2000
Location: West Vancouver, BC, Canada
Post

thanx for the advice everyone. I will change to synthetic soon.
=)
Black TS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Have to see the BAR Referee & have some questions STI05 Southern California Impreza Club Forum -- SCIC 17 03-10-2010 12:58 AM
I have a Rear sway bar, I have a question about the front WRblueX_Guy Brakes, Steering & Suspension 3 03-15-2006 02:41 PM
Anybody in the SE have Prodrive Headlights.I have a question enewtabie South East Region Forum 3 02-26-2004 10:08 PM
I don't see much about Whiteline springs anymore, I have them & have a Question Drew888 Brakes, Steering & Suspension 2 09-18-2003 12:15 AM
I do not have Subaru but I have a question to Tire Rack guys krzyss Brakes, Steering & Suspension 2 02-27-2002 06:11 PM


All times are GMT -4. The time now is 05:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.