Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday August 23, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > AccessPort

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-07-2007, 06:42 AM   #1
brranger
Scooby Newbie
 
Member#: 99197
Join Date: Oct 2005
Chapter/Region: South East
Location: Ft Benning GA
Vehicle:
2006 WRX 6 speed

Default 06 wrx, revert to stock, runs like stuck in valet

HI, need some help or advice, I got a 06 wrx using an AP v1 and a friend has same(06 wrx) running stock. He had the chip fall out of his key and the car became immobalized. At this point he did not know this and thought the car was having fuel or ignition probs since it would spin the motor but no start.

I unmarried my AP and married to his to read the code. was like a p1574, telling us it was the key chip. Now we understood it was the chip in the key missing. So I unmarried it and married back to mine. But now his car will not rev past 2500 rpm and idles very ruff.

He took it to a dealer( german dealer, we are stationed in Germany) and they hooked it up to their computer and says that the ecm lost the stock map from subaru.

I wonder if by marrying the AP while having the chip out of the key putting the car in immobalizer mode then unmarrieing it would have deleted it.

He got the stock map emailed by suby dealer but germans will not load it, because they do not trust it.

Wondering if anyone has any idea how to fix this ordeal?
* Registered users of the site do not see these ads.
brranger is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2007, 04:00 PM   #2
parker/slc/gc8fan
Scooby Specialist
 
Member#: 46241
Join Date: Oct 2003
Chapter/Region: RMIC
Location: Tinsel Towers. Apt. 29
Vehicle:
- RIP
SDF-1

Default

parker/slc/gc8fan is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2007, 03:03 PM   #3
brranger
Scooby Newbie
 
Member#: 99197
Join Date: Oct 2005
Chapter/Region: South East
Location: Ft Benning GA
Vehicle:
2006 WRX 6 speed

Default

thanks thats was the fix I needed. car started right up
brranger is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Feeler: 06 WRX Back To Stock SeiBoN NWIC Private Classifieds 26 09-09-2010 10:59 PM
06 wrx back to stock 06blcksubbie Engine/Power/Exhaust 8 05-30-2010 01:32 PM
Feels like I'm in valet mode but I'm not on that map rossl UTEC 0 08-10-2009 02:35 PM
MY05 OEM WRX parts..great for those reverting to stock! jason.g Engine/Power/Exhaust 5 09-05-2006 03:33 PM
Security System stuck in Valet Mode??? cincyRS Technical Forum Archive 2 07-21-2000 09:24 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.