Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday October 30, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Commercial ECU Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-09-2007, 02:21 AM   #1
vanddelor
Scooby Newbie
 
Member#: 127319
Join Date: Sep 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Blaine, MN
Vehicle:
2002 WRX
MBP

Default need help...openport cable and windows vista

ok...i've search here and on enginuity and openecu and could fine the answer...so..

...just bought an openport cable...i have everything pluged where they're suppose to...but it wont let me do anything with the ecu...(reading from...load to...test load...etc..)...at the bottom of ecuflash screen...no vehicle interface...

and it won't let me log with enginuity too...only com port3 shows up...no other choices...i'm sure there someone out there that can help...
* Registered users of the site do not see these ads.
vanddelor is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2007, 04:16 AM   #2
wherethefmi
Scooby Newbie
 
Member#: 124318
Join Date: Aug 2006
Chapter/Region: NWIC
Location: Fort Lewis WA
Vehicle:
1989 Taurus SHO
Oxford White

Default

IIRC you have to install the drivers for the cable, then the comm ports will become available. when you first plug in the cable it will detect the device, then you click ok for it to find the drivers for the device automatically. that was for xp though I have no idea how vista does that stuff. good luck.
wherethefmi is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2007, 09:18 AM   #3
ERIKBROCKHOFF
Scooby Newbie
 
Member#: 142599
Join Date: Mar 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: SLC
Vehicle:
2002 WRX
silver

Default

I'm running vista with no problems. Try reloading the software.
ERIKBROCKHOFF is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2007, 11:59 AM   #4
t4nk
Scooby Specialist
 
Member#: 129905
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: AKIC
Location: Katy, TX & Anchorage, AK
Vehicle:
2005 WRB WRX
2003 F-350SD, 7.3PSD

Default

did you install ECUflash to get the driver on your system? I'm running vista w/ ECUflash & Enginuity and it works great. You can't just plug the cable in, install enginuity and call it a day. I'd research the whole openecu option.. Seeing as you havent even researched enough to know to install ecuflash, you might need to learn a thing or 2 about the program. Search my friend.. It will do you more good in the end!
t4nk is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2007, 11:11 AM   #5
MIKE DD
Scooby Specialist
 
Member#: 106818
Join Date: Feb 2006
Chapter/Region: South East
Location: The Bar
Vehicle:
2002 WRX

Default

Yah took me a bit to realize i had to load the drivers myself, but wasn't to bad. Just be patient, feel free to ask more questions if ya can't find it searching. Good luck!!
MIKE DD is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2007, 01:53 PM   #6
TravisSTi
Scooby Newbie
 
Member#: 51243
Join Date: Dec 2003
Chapter/Region: MAIC
Location: NOVA
Vehicle:
2004 Subaru WRX STi
WRB - GTX30r

Default

My Vista laptop came with the Serial ports disabled, when the laptop is booting up hit F2 go into BIOS and make sure your serial ports are enabled. Else its the drivers.
TravisSTi is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2007, 02:20 PM   #7
t4nk
Scooby Specialist
 
Member#: 129905
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: AKIC
Location: Katy, TX & Anchorage, AK
Vehicle:
2005 WRB WRX
2003 F-350SD, 7.3PSD

Default

Travis

Do you have the tactrix cable?
t4nk is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AP and Windows Vista SCMedic AccessPort 32 06-08-2009 08:38 PM
Ap v1 and windows vista 32-bit SonnyCrockett04 AccessPort 2 12-05-2007 11:44 AM
Need help with alarm and window module hybrid gti 2 Car Audio, Video & Security 4 06-14-2007 03:39 PM
Getting a new laptop and windows vista Mrs.COS Off-Topic 1 08-17-2006 01:37 PM
need help with cable modem, digital cable. trying to split signal STEALTH-WRX Off-Topic 9 08-18-2003 04:43 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.