Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday September 17, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-16-2007, 09:18 AM   #1
obyone
Scooby Specialist
 
Member#: 16523
Join Date: Mar 2002
Chapter/Region: MWSOC
Location: Inbetween Hesco's and T-walls
Vehicle:
JDM Maxxpro

Default Did the dealer screw me on repairs?

I had a CEL for Knock sensor and misfire on cylinder 1 & 2. took it into the dealer (not my normal dealer but these guys were located closer to my new house) and had my power steering and fuel/intake systems cleaned out. Got the car back, CELs were gone, car ran fine for two days and then all of a sudden my clutch pedel went completely out and my car refused to start. It wouldn't even turn over or click. The battery was fine all all my accessories and electronics worked at full power but I also saw my clutch line was leaking fluid all over the floor...and it's an upgraded Stainless Steel braided line I've had for 5 years.

Dealer said they swapped out the front O2 sensor, Knock sensor and wanted to change out the fuel fiter and spark plugs because the platinum tip plugs I had were wrong for my car *makes whack off gesture* and I should swap to copper tips. I told them to hold off on the filter and plugs as I could do that myself and save the $200 they wanted to charge me.

This morning, I had to limp my behind to another shop down the block. Luckily, my starter decided to work just fine. Beats the hell out of me why it worked with no issue today while last night, not even hitting it with a hammer worked.

Do you know if any of the repairs may have screwed with my clutch system and/or starter? I also noticed, when I got the car back, my frekkin indiglo gauges arn't working at all anymore so I don't know if they fried a fuse or pulled my dash and screwed something up.

2000 RS, TWE Cams, Borla Header back exhaust, COBB intake, Exedy Flywheel, SS clutch cable and SS brake lines (which have given no trouble), and other misc mods not associated with engine/drivetrain.
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by obyone; 07-16-2007 at 09:26 AM.
obyone is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2007, 12:19 PM   #2
Kostamojen
Scooby Guru
 
Member#: 2272
Join Date: Sep 2000
Chapter/Region: BAIC
Location: haha XD
Vehicle:
2013 Subaru 599 :P
Galaxy Blue Sexy

Default

I presume the stainless braided line is of the non-coated variety?

I also presume the CEL misfire codes were due to how moded your car is?

While it is possible that they knicked something while they were in the engine bay doing the power steering flush, its more probable that its just coincidence.

And the dealer is correct about the platinum plugs... Iridiums are a better idea with your engine, not platinums.
Kostamojen is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2007, 02:03 AM   #3
obyone
Scooby Specialist
 
Member#: 16523
Join Date: Mar 2002
Chapter/Region: MWSOC
Location: Inbetween Hesco's and T-walls
Vehicle:
JDM Maxxpro

Default

Update:

New guys said my line formed a hole, the fluid leaked out and air leaked in ruining my clutch slave cylinder, the starter solenoid (sp?) sometimes registers voltage and sometimes doesn't, it seems to decide on it's own when it'll work. Total cost of repairs, $975.

Including what I had the last shop work on back on Saturday, I'm going to spend close to 2 grand on service.....So much for going to Hawaii next weekend.
obyone is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
is the dealer screwing me? (saying I need new pads/rotors/bleeding of fluid) jaybert Brakes, Steering & Suspension 7 05-29-2008 03:48 PM
Clutch Repair - '02 WRX - Dealer screwing me? WRXED1 Southern California Impreza Club Forum -- SCIC 14 02-13-2007 12:51 AM
Did my dealer screw up my oil change?!? stevessti Factory 2.5L Turbo Powertrain 9 12-30-2004 10:48 PM
Dealer screwed me! GooseMan Warranty Issues & SOA Problems 9 09-14-2002 07:22 PM
Dealer screwed me over. What should I do? impretzel General Forum Archive 5 12-14-2000 11:59 AM


All times are GMT -4. The time now is 09:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.