Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday July 6, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Commercial ECU Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-08-2007, 03:32 AM   #1
TMessick
Scooby Newbie
 
Member#: 882
Join Date: Feb 2000
Location: Michigan
Vehicle:
2004 WRX Wagon
very blue

Default Poor A/C performance/cutouts due to missing turbo heat shield?

Finally got around to installing my Stage2 parts and ended up killing a few of the heat shield bolts in the turbo heat shield bracket. For now, I'm running without the turbo heat shield (new bracket on order), but I do have turbo wrap and the Crucial ceramic coated DP.

Since going Stage2, I've been having noticeably decreased A/C performance and I can feel the compressor cutting out when it doesn't feel like it should. Enginuity logs confirm that the A/C switch is toggling, so I'm either getting A/C cutouts due to the high/low pressure switch or the evap thermistor (or an intermittent wiring issue?). Tried adding a bit of A/C charge and things got worse, so I'm pretty sure I'm hitting the high pressure cutout, which would make sense due to the added heat soak of no heat shield.

Curious if anyone else has seen A/C cutouts or noticeably reduced A/C performance after pulling off the heat shields. Search yielded plenty of complaints about A/C performance due to the evap thermistor and heat soak due to no heat shields, but I didn't see anything directly relating A/C performance and heat shields. It's possible that it's just a coincidence that the A/C has gotten worse after going stage2, but I think it's unlikely. Either way, I'll find out when I get the heat shield back on...
* Registered users of the site do not see these ads.
TMessick is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 08-08-2007, 08:16 AM   #2
blkscooby
Scooby Specialist
 
Member#: 44422
Join Date: Sep 2003
Chapter/Region: SWIC
Location: Gilbert, AZ
Vehicle:
2009 G8 GT
Cammed, sprayed, stalled

Default

Well you could pick up some pipe insulation from HD and put it on the AC pipe between the firewall and TMIC to see if that helps.
blkscooby is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2007, 01:41 PM   #3
bluescoobywagon
Scooby Specialist
 
Member#: 14911
Join Date: Feb 2002
Chapter/Region: MWSOC
Location: The land of E85
Vehicle:
Not A Wagon!
2011 WRX - 285s on 18x9.5

Default

+1. I did that years ago and it's worked great. It still looks like new, too.
bluescoobywagon is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2007, 05:56 PM   #4
jradams38
Scooby Newbie
 
Member#: 92318
Join Date: Jul 2005
Chapter/Region: TXIC
Location: DFW
Vehicle:
2006 IS350
Silver

Default

hmm, I don't know if there's a difference in the A/C stuff for between the STi and the WRX, but I know that I don't have anything retaining the heat from my 20g and the A/C is so cold it'll numb my fingers if I don't crank it up to 80-85 degrees. This is just after an A/C service for an unrelated issue.

J
jradams38 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS : 06 Wrx Stock Axle Back And Turbo Heat Shield SubiRS05 Engine/Power/Exhaust 6 06-18-2010 09:04 AM
necessary to have turbo heat shield? hotsauce61488 Newbies & FAQs 24 01-10-2009 10:43 AM
Missing bolt on turbo heat shield? phillyc Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 5 11-10-2005 11:00 AM
Missing turbo heat shield... TheShadow Alaskan Impreza Club Forum -- AKIC 6 06-14-2004 11:08 AM
Know were to get turbo heat shield? david2z4 Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 6 03-22-2001 12:13 AM


All times are GMT -4. The time now is 04:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2015, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.