Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday June 2, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-10-2007, 11:44 AM   #1
madman11
Scooby Newbie
 
Member#: 146623
Join Date: Apr 2007
Chapter/Region: NESIC
Location: Connecticut
Vehicle:
02 WRX
Silver

Default noob Question...

well i put on a cai and with the mass air flow sensor plugged in it wont start... i didnt damage the MAF at all that i know but it wont run with it plugged in... need to reset computer or unplugg battery for awhile or what?? help plse
* Registered users of the site do not see these ads.
madman11 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 08-10-2007, 12:17 PM   #2
kellygnsd
Scooby Guru
 
Member#: 32669
Join Date: Feb 2003
Chapter/Region: SCIC
Location: Rancho C
Vehicle:
2007 2.34LR, EFR7670
LINK G4 hybrid STi

Default

Pull the code
kellygnsd is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2007, 12:47 PM   #3
madman11
Scooby Newbie
 
Member#: 146623
Join Date: Apr 2007
Chapter/Region: NESIC
Location: Connecticut
Vehicle:
02 WRX
Silver

Default

how can that be done???
madman11 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2007, 01:13 PM   #4
Spenk
Scooby Guru
 
Member#: 7164
Join Date: Jun 2001
Location: Arizona Bay
Vehicle:
2000 Miata LS
Evo Orange Mica (1/644)

Default

Quote:
Originally Posted by madman11 View Post
how can that be done???
OBDII scanner will tell you the code.

Long story short:

If you want the issue resolved and your car to run right, put the stock airbox back on the car and sell the CAI.

Honestly, if you're not even sure about how to check a CEL, you probably shouldn't be modding your car.
Spenk is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2007, 02:02 PM   #5
illini_wrx
Scooby Specialist
 
Member#: 155844
Join Date: Aug 2007
Chapter/Region: MWSOC
Location: Arctic Circle
Default

Quote:
Originally Posted by Spenk View Post
If you want the issue resolved and your car to run right, put the stock airbox back on the car and sell the CAI.
^^He's right. Without a tune you might even be losing HP with the CAI- and even with a tune you won't gain much. The stock airbox is the best intake until you get in heavy moding other things.

Quote:
Originally Posted by Spenk View Post
Honestly, if you're not even sure about how to check a CEL, you probably shouldn't be modding your car.
You gotta start somewhere...
illini_wrx is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 08:33 PM   #6
Magnum626
Scooby Guru
 
Member#: 62856
Join Date: May 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: McDowells
Vehicle:
MBP SQC#197
Stockpiling parts...

Default

Is there a CEL to pull the code? Did you put the maf on backwards?
Magnum626 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 08:37 PM   #7
PaulRex
Scooby Guru
 
Member#: 12454
Join Date: Nov 2001
Chapter/Region: Tri-State
Location: Vermont
Vehicle:
10 Toyota Taco
K8 SV650SF

Default

$10 says the MAF is backwards ^^
PaulRex is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noob question for the noob thread... dc_adio28 Newbies & FAQs 9 09-21-2009 10:51 AM
noob question about noob questions juicebox81 Newbies & FAQs 17 06-16-2009 10:00 AM
Noob with way noob question Fathopper Newbies & FAQs 9 06-09-2009 03:24 PM
Noob to Forum with a Noob Question! juicebox81 Newbies & FAQs 2 06-09-2009 10:46 AM
noob here with a noob question about this thread junkboxer Engine Management & Tuning 14 01-04-2006 11:11 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2015, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.