Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday April 16, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Impreza Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-13-2001, 10:42 AM   #1
jdOgg3355
Scooby Newbie
 
Member#: 3053
Join Date: Nov 2000
Chapter/Region: NWIC
Location: Renton, WA
Vehicle:
2005 Legacy LTD 2.5i
Obsidian Pearl

Question HELP! "check engine" light just came on.

I was driving steadily on the freeway (at about 70) and my check engine light came on.

Any ideas why? I only have about 10,500 miles on my 00 RS.

Plus...I've already gotten my recalled sensor replaced.

I'd appreciate any ideas. Thanks
* Registered users of the site do not see these ads.
jdOgg3355 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2001, 04:33 PM   #2
pleiades
Scooby Specialist
 
Member#: 2491
Join Date: Sep 2000
Chapter/Region: South East
Location: Charlotte, NC
Vehicle:
06 Miata
81 Fiat Spider

Post

Have the dealer check the voltages on both o2 sensors, with the exhaust cold. The front one they replaced could be bad or the front o2 sensor may have been damging the rear o2 sensor.
pleiades is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2001, 06:40 PM   #3
AudiGuy
Scooby Newbie
 
Member#: 1865
Join Date: Jul 2000
Location: Columbus, Ohio, USA
Post

Mine came on a couple weeks ago and I took it in and the dealer told me it was a bad AF sensor. I don't know if this is the same as the O2 sensor, but whatever the case it was replaced, under warranty.
AudiGuy is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2001, 12:08 AM   #4
Tuning Factory Inc.
Vendor
 
Member#: 3600
Join Date: Jan 2001
Location: Detroit, Michigan, USA
Post

I got one at 2200 miles on my WRX and just reset the ECU. It never came back and I now have over 5300 miles on it. What is it with Subarus and CE lights?
Tuning Factory Inc. is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2001, 12:28 AM   #5
mrbell
Scooby Specialist
 
Member#: 1871
Join Date: Jul 2000
Location: Salt Lake City, UT
Vehicle:
2000 Impreza 2.5RS
Blue Ridge Pearl

Post

I've got a MY00 RS too. The CE comes and goes, and whenever they plug the scantool in, the light will go off and there's no codes stored. I just ignore it, it's usually not a problem. Two things tho, I never had a problem w/ my original O2 sensor, but the replacement went bad in 3 days. It's probably a bad O2 sensor again, but it's not causing problems. The other thing is the gas cap. If it's not on all the way it can trigger the light. Mines always on tight, but if I go below 1/3rd of a tank of gas, it seems to trip the light anyway.
mrbell is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2001, 10:28 AM   #6
jdOgg3355
Scooby Newbie
 
Member#: 3053
Join Date: Nov 2000
Chapter/Region: NWIC
Location: Renton, WA
Vehicle:
2005 Legacy LTD 2.5i
Obsidian Pearl

Exclamation

thanks for the help guys...it seems my gas cap is MISSING!

Someone stole my STI gas cap. THAT'S IT.
Nothing else.
jdOgg3355 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP! Check Engine light on & Cruise Control Light Blinking STiURBO Southern California Impreza Club Forum -- SCIC 21 03-15-2007 01:54 AM
HELP!!!!!Check engine light and cruise light on joe198219 Factory 2.5L Turbo Powertrain 13 01-17-2006 07:07 PM
Help!! Check Engine light on jack_uw North West Impreza Club Forum -- NWIC 2 12-31-2001 07:29 PM
Help! Check Engine light on! SubieFL Technical Forum Archive 11 09-22-2000 05:17 AM
Need Help-Check Engine light is on AndyHidley Technical Forum Archive 3 05-19-2000 01:35 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.